Κυριακή, Δεκέμβριος 8

Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια – Φωτογραφίες

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν. Η κυπριακή κοινωνία αποχαιρετά τον 6ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα.

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9:00 και πλήθος κόσμου έσπευσε να τον ασπαστεί για τελευταία φορά.

Τη σορό, συνοδεύουν στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο μέλη της ΕΔΟΝ, στελέχη του ΑΚΕΛ, και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην οδό Ελαιώνων για μια πομπή μνήμης και τιμής στον τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ. Πλήθος κόσμου και εκτιμητές του έργου του χειροκροτεί και φωνάζει «Αθάνατος Σύντροφε», καθώς περνά η σορός του Δημήτρη Χριστόφια.

Αυθόρμητα ο κόσμος τραγουδά «της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, ενώ η Αστυνομία έχει προβεί σε τροχαίες διευθετήσεις, καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση του κόσμου από όλες τις πόλεις.

Από τις 4 μέχρι τις 5 η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια στην εκκλησία, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία θα εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και από τον υιό του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.


Πηγή: Philenews

 

 

Διαβάστε επίσης