Site icon Hallocy

Ανατροπή στο τριπλό: Kαταδίκη Θωμά για φόνους εκ προμελέτης στη Λεμεσό

Το Ανώτατο δικαστήριο άλλαξε την ποινή και επέβαλε τρεις φορές ισόβια στον Χρίστο Θωμά για το τριπλό φονικό του 2015 στη Λεμεσό.

Η πρώτη μηνών απόφαση του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό ήταν 35 χρόνια φυλάκισή για ανθρωποκτονία. Με την σημερινή απόφαση του Ανώτατου ο Θωμά καταδικάζεται σε 3 φορές ισόβια και οι ποινές δεν θα συντρέχουν, αλλά θα είναι διαδοχικές.

Σε δήλωση στον Alpha ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας, κ.Αντρέας Αριστείδη, εξήγησε ότι έγινε δεκτό από το Ανώτατο το γεγονός ότι ο Θωμά την στιγμή που κυνηγούσε τα 3 θύματα του για να τα σκοτώσει, ήταν σε θέση να αντιληφθεί την πράξη του, και είχε αντίληψη της πράξης που πήγαινε να κάνει, άρα θα μπορούσε να την αποτρέψει.

Η Νομική Υπηρεσία κατάφερε να αποδείξει ότι ο Θωμά εκείνη την στιγμή μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του και σταματήσει την πράξη του. Έτσι, τα 3 φορές ισόβια αφορούν φόνο εκ προ μελέτης.

Mε την απόφαση για τρεις φορές ισόβια, ο Χρίστος Θωμά δεν δικαιούται να υποβάλει αίτημα στο συμβούλιο πριν συμπληρώσει τα 25 χρόνια φυλάκισης, ένα δικαίωμα το οποίο είχε αν η ποινή του αφορούσε ανθρωποκτονία, όπως ήταν μέχρι σήμερα.

https://www.alphanews.live

Exit mobile version