Site icon Hallocy

Συλλέγει πληροφορίες και αξιολογεί όλα τα ενδεχόμενα για την έκρηξη η Κυβέρνηση

Στο στάδιο της αξιολόγησης όλων των πληροφοριών που φθάνουν ενώπιον της σε σχέση με το στρατιωτικό αντικείμενο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αντιαεροπορικό πύραυλο s-200, που κτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες τον Πενταδάκτυλο, βρίσκεται η Κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου συνέστησε υπομονή, υποδεικνύοντας πως γίνονται επαφές και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλείς πληροφορίες.

«Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα», επισήμανε, σημειώνοντας πως αποτελεί μια υπενθύμιση για το πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας και εκφράζοντας την ελπίδα να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε πως από η ώρα μία που συνέβη η έκρηξη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να κάνουν όσα μπορούν να κάνουν υπό τις περιστάσεις, ώστε να συλλέξουν αξιόπιστες πληροφορίες και να καταλήξουν στην πραγματική αιτία της έκρηξης

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια, που δεν είναι της ώρας να τα συζητούμε όλα», είπε ο κ. Αγγελίδης. «Όταν και εφόσον καταλήξουμε σε μία αιτία, η οποία να πιστεύουμε ότι είναι η πραγματική αιτία, τότε θα ενημερώσουμε», επισήμανε.

Υποδεικνύοντας πως υπήρχε και ενημέρωση για πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο Σάββας Αγγελίδης δεν απέκλεισε το σενάριο την έκρηξη να προκάλεσε πύραυλος, απόρροια του πολέμου στη Συρία. «Αντιλαμβανόμαστε την εγγύτητα που βρισκόμαστε σε αυτή τη χώρα. Θα αξιολογήσουμε όλες τις πληροφορίες για να καταλήξουμε», υπέδειξε.

reporter.com.cy

Exit mobile version