Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 8 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Αυτά είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν τον 1ο μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ
Instrumental

Αυτά είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν τον 1ο μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ

Hallocy.comBy Hallocy.com04/07/2019Updated:04/07/20190 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πλέον έχουμε όλοι ευθύνη να διατηρήσουμε τη συνεχή ροή του, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κατά τη διάσκεψη Τύπου για τον απολογισμό του πρώτου μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε πως η αποτίμηση για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας κρίνεται θετική και σε γενικές γραμμές η έναρξη του ΓεΣΥ έγινε ομαλά. Χαρακτηριστικό όπως είπε της αποδοχής είναι η μαζική εγγραφή των δικαιούχων στο σύστημα.

“έχουν εγγραφεί μέραν των 621 χιλιάδων δικαιούχων”.

Απαντά στις επικρίσεις με αριθμούς

Την ίδια ώρα απάντησε στους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε μη ικανοποιητικό αριθμό εγγεγραμμένων προσωπικών ιατρών ενηλίκων σημειώνοντας πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει την εγγραφή τους στο σύστημα (531,660 ενήλικες από τις πέραν των συνολικά 628,000) για κάθε έναν από τους 378 προσωπικούς ιατρούς ενηλίκων αναλογούν περίπου 1,400 δικαιούχοι.

“επομένως αντιλαμβάνεστε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευσταθούν αφού τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν πως οι μέχρι στιγμής προσωπικοί ιατροί που έχουν συμβληθεί είναι ικανοποιητικοί για να καλύψουν ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό”.

Τα προβλήματα στο ΓεΣΥ

Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τον πρώτο μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων ότι παρατηρήθηκε υπερ – εκμετάλλευση του συστήματος από τους δικαιούχους και πως αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους.

“ανάμεσα σε άλλα το φαινόμενο παρατηρήθηκε λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης των δικαιούχων για τα δικαιώματά τους εντός του συστήματος. Από τη μια αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση που υπήρξε από πλευράς ΟΑΥ όσον αφορά στην επικοινωνιακή εκστρατεία ενημέρωσης και από την άλλη στη νοοτροπία που μας διακατέχει ως λαός να ενδιαφερόμαστε για ότι μας αφορά την τελευταία στιγμή”.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, αυτό προκάλεσε κάποια ζητήματα σε προσωπικού ιατρούς, στους οποίους παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση από πλευράς δικαιούχων για τις υπηρεσίες που παρέχει το σύστημα και καθυστερήσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

“με ικανοποίηση παρατηρήθηκε ότι τις τελευταίες δυο βδομάδες αυτή η ζήτηση μειώθηκε αισθητά αφού ευάλωτες ομάδες ασθενών όπως οι χρόνοι και τα ηλικιωμένα άτομα, εξυπηρετήθηκαν άμεσα”.

Πρόβλημα όπως είπε προέκυψε από την κατάχρηση του συστήματος και στην υπερ – συνταγογράφηση φαρμάκων που με τη σειρά του έφερε κάποιες ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.

“για το σκοπό αυτό άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται στις πρώτες αναβαθμίσεις που έγιναν στο λογισμικό, συγκεκριμένα πρωτόκολλα που περιορίζουν την υπερβολική συνταγογράφηση”.

Πρόσθεσε, πως για να προστατευθεί το Σύστημα, από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πρωτόκολλα και περιορισμοί τόσο για τις παραπομπές όσο και για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η επιστολή στον ΠΑΣΙΝ

Όσον αφορά στις εξελίξεις που αφορούν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ο Υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως τον περασμένο Νοέμβριο σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΠΑΣΙΝ, του μετέφεραν σειρά αιτημάτων των μελών τους και πως με ικανοποίηση μήνες μετά άρχισε και πάλι ο διάλογος για να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Υπουργείου.

Τόνισε πως απέστειλε πριν από τρεις μέρες επιστολή στον ΠΑΣΙΝ επεξηγώντας τρία μέτρα και τους καλεί σε συνάντηση ώστε να αρχίσει και επίσημα η διαβούλευση.

Τα μέτρα είναι
– με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το σχέδιο παροχής κυβερνητικών χορηγιών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια με σκοπό τη διαπίστευση.
– με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ παραχωρήθηκαν πολεοδομικά κίνητρα με αύξηση 20% στο συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία, την επέκταση και την αναβάθμιση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
– σε συνεννόηση με το γραφείο του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων επεξεργαζόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες την παραχώρηση σχεδίου κινήτρων για αγορά ή και αναβάθμιση ιατροτεχνολικού εξοπλισμού ως κρατική ενίσχυση προς τα ιιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα επιλέξουν να εντάξουν τις υπηρεσίες του στο ΓεΣΥ, ως αντιστάθμισμα στο αίτημα για μείωση του Φ.Π.Α.

Ο στόχος για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως στόχος είναι πριν από την 1η Ιουνίου 2020 να έχουν επιλυθεί οι διαφορές και να ιδιωτικά νοσηλευτήρια να εντάξουν τις υπηρεσίες τους στο ΓεΣΥ.

“επιδιώκουμε στην επίλυση των όποιων διαφορών εξ ου και επεξεργαζόμαστε κάθε λύση που μπορεί να απαμβλύνει το χάσμα στο πλαίσιο του δυνατού με τρόπο που να μην παραγνωρίζονται οι ανησυχίες και οι ενδοιασμοί των μελών του ΠΑΣΙΝ αλλά και να μην αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ όπως ψηφίστηκε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιβάλουμε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια οποιδήποτε σύστημα που θα απειλεί τη βιωσιμότητά τους και θα θέτει εν αμφιβόλω τη μέχρι τώρα πορεία τους”.

“Το νερό έχει μπει στο αυλάκι”

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Υγείας είπε

“δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου αφού έχω πλήρη επίγνωση πως υπάρχουν αρκετά ακόμη που χρειάζεται να γίνουν ώστε το σύστημα να αποδώσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό που να ικανοποιεί όλους μας. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πλέον έχουμε όλοι ευθύνη να διατηρήσουμε τη συνεχή ροή του”.

Δείτε όσα μετέδωσε στη μεσημβρινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση η δημοσιογράφος Αθηνά Χάλκου.

 

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΝικόλας και Γιώτα Παπαδοπούλου: Δείτε τι έκαναν πρωί πρωί με τη μεγάλη τους κόρη στο Λονδίνο!
Next Article Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον 43χρονο μητροκτόνο του Ύψωνα

Related Posts

63 Views

«Συνέλαβαν» Ελληνοκύπριο οι κατοχικές «αρχές» για «ρατσιστική επίθεση»

18/01/2024 Instrumental 63 Views
609 Views

Σπαράζει καρδιές ο γιος του Αλεξούι για τον θάνατο του πατέρα του – Δείτε την ανάρτηση του

03/11/2023 Instrumental 609 Views
103 Views

Ξεσπά η μητέρα του Θανάση-«Συνεχιζόμενο έγκλημα συγκάλυψης, συνεργάζονται με τον υπόκοσμο»

11/10/2023 Instrumental 103 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Read More




Most Popular

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.