Πέμπτη, Οκτώβριος 17

Υποχώρησε ο καύσωνας, ήρθαν οι βροχές-Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα αρχικά ,ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Από το µεσηµέρι και µετά, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, σταδιακά µέτριοι 4 και τοπικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και στα νότια παράλια το απόγευµα ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και τοπικά στα νότια το απόγευµα ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος ενώ τοπικά στα δυτικά κατά τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται να σηµειωθεί µεµονωµένη ελαφρά βροχή. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τη ∆ευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και πιθανό στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε τη θερµοκρασία να σηµειώνει σταδιακά άνοδο, θερµοκρασίες λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Διαβάστε επίσης