Site icon Hallocy

«Είσαι μ’ έναν φονιά» Στάθηκε απέναντι του η Σάρα-Λύγισε ο Λευτέρης

Έναν και κάτι χρόνο μετά την καταχώριση της υπόθεσης του διπλού φονικού ενώπιον Κακουργιοδικείου και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Από τέσσερις οι κατηγορούμενοι πλέον έχουν μείνει δυο. Σάρα Σιάμς και Λευτέρης Σολωμού έχουν πάρει τον δρόμο της παραδοχής. Πρώτη η Σάρα Σιάμς άνοιξε τον δρόμο η οποία μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας μετά την επιβολή ποινής και δεύτερος ο Λευτέρης Σολωμού.

Σήμερα στην πρεμιέρα των καταθέσεων της Σιάμς ως μάρτυρας κατηγορίας πλέον, ο Λευτέρης Σολωμού ανέτρεψε τα δεδομένα και προέβη σε παραδοχή δυο κατηγοριών, με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να δηλώνει ότι υπήρχε ενημέρωση για την πρόθεση του κατηγορούμενου. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απάλλαξε τον κατηγορούμενο και από τις λοιπές κατηγορίες περιλαμβανομένων και των δυο που αφορούσαν φόνο. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Σολωμού θα ακούσει τα γεγονότα και την ποινή του από το Κακουργιοδικείο ενώ εξετάζεται η πρόθεση όπως μετατραπεί και αυτός ως μάρτυρας κατηγορίας.

Στάθηκε απέναντί του η Σάρα

Απέναντι από τον πρώην συμβίο και συγκατηγορούμενό της στάθηκε η Σάρα Σιάμς η οποία για πρώτη φορά αποκάλυψε όσα φρικτά έζησε και άκουσε στο πλάι του Λοίζου Τζιωνή. Αφού εξιστόρησε την γνωριμία τους, προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις στιγμές που έζησε στο σπίτι του παππού του, όπου διέμεναν στην Αγλαντζιά. Η Σιάμς εξιστόρησε με πάσα λεπτομέρεια τον σχεδιασμό της ληστείας στο σπίτι της Ζαλόγγου 7 καθώς και την εκτέλεση της στυγερής δολοφονίας που πάγωσε το παγκύπριο. Μαζί του, φυγαδεύτηκε στον Κόρνο και ακολούθως στον Πρωταρά, με τον Τζιωνή να της λέει σε αυτό το σημείο ότι «είναι με έναν φυγά φονιά» και αν θέλει μπορεί να φύγει. Όπως του είπε και η ίδια, ήταν πλέον αργά και αναγκάστηκε όπως είπε να πάει μαζί του και στην Αγία Νάπα όπου και εν τέλει συνελήφθη ο Τζιωνής. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δυο τους κατέγραφαν τα όσα προβάλλονταν στα Μέσα για το διπλό φονικό.

Η ίδια μετά από υποδείξεις του Τζιωνή κατέγραφε όσα προέβαλαν οι ειδησεογραφικές εκπομπές και οι ειδήσεις ενώ ο ίδιος κρατούσε κρυφά τα δικά του γραφόμενα.

Η Σιάμς μίλησε και για τη σχέση που είχε με την οικογένειά της από την μέρα που γνώρισε τον Τζιωνή. Προφητικά αποδείχτηκαν τα λόγια του πατέρα της ο οποίος της είπε χαρακτηριστικά σε ανύποπτο χρόνο ότι «αυτός ο άνθρωπος θα την βάλει φυλακή». Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός όπως είπε για να γίνει στο πλάι του Τζιωνή χρήστης σκληρών ναρκωτικών καθώς και να εγκαταλείψει δουλειά και κολέγιο για να διαμένει με τον Τζιωνή.

Η ανατροπή από τον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή

«Δεν αντέχω άλλο τη διαδικασία κουράστηκα ψυχολογικά, δεν αντέχω άλλο να προσπαθώ να αποδείξω ότι είμαι αθώος», είπε ο Λευτέρης Σολωμού αμέσως μετά που προέβη σε παραδοχή δυο κατηγοριών. Ο Σολωμού εξέφρασε την επιθυμία όπως να μην παραστεί στην διαδικασία για το υπόλοιπο, μέχρι να του επιβληθεί η ποινή και γι’ αυτό αποχώρησε από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου αφότου έλαβε άδεια από τον Πρόεδρο. Όπως αναφέρθηκε ήδη πιο πάνω, ο Σολωμού ενδεχομένως να μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας ενώ την ερχόμενη Τετάρτη η διαδικασία θα προχωρήσει γι’ αυτόν με τα γεγονότα και την επιβολή ποινής.
Όπως ειπώθηκε, ο Σολωμού είχε εκφράσει και παλαιότερα την πρόθεση για παραδοχή.

sigmalive.com

Exit mobile version