Κυριακή, Ιανουάριος 26

Διπλό φονικό: Στη φόρα τα sms – “Απόψε εννα πεθάνουν, πρώτα ο θεός.Έχω δέκα λεπτά ακόμα, σεβάστου με, love you”.

Συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η κατάθεση της πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή, Σάρα Σιαμς, στον απόηχο των όσων συγκλονιστικών ανέφερε χθες για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις φρικτές στιγμές που έζησε δίπλα στον Τζιωνή, πριν αλλά και μετά τη διάπραξη του διπλού φονικού, η κατάθεση της Σάρας θα επικεντρωθεί σήμερα στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κατηγορουμένων.

Κατά την χθεσινή κατάθεση της Σάρας, λύγισε και παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη ληστείας και κατοχής επιθετικών οργάνων, ο αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Λευτέρης Σολωμού απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και ορίστηκε η 24η Ιουλίου, για ανάγνωση γεγονότων και επιβολής ποινής στον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, μετά την παραδοχή του, είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια της Κατηγορούσας Αρχής να αποφασίσει κατά πόσον θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Κατ. Αρχή: Υπάρχει συνομιλία μεταξύ Λευτέρη και Μάριου στις 17/4/2018, ώρα 8:40 το βράδυ. Sms λέει: “Εν έχω αρκετή ώρα στη διάθεσή μου… Έχω πεθάνει. Απόψε εν να πεθάνουν, πρώτα ο θεός”. Και μετά πάλι ο Τζιωνής λέει στον Μάριο: “Έχω δέκα λεπτά ακόμα, σεβάστου με, love you”.

Σάρα: Δεν έχω υπόψη μου τις συνομιλίες.

Κατ. Αρχή: Υπάρχει στις 19/4/2018, στις 6:10 το πρωί, sms που λέει: “Πε μου msg, εν σε ακούω. Εκαρτέρουν στο τοπούι που είμαι και εν ήρτε”. Και σε άλλο sms γράφει: “Πρέπει να εξαφανιστείς τωρά όπως και τζείνος”.

Σάρα: Ήμασταν στο λυόμενο. Μου είπε ο Τζιωνής να γράψω μήνυμα στον Μάριο, για να δει αν είναι καλά ή αν τον έπιασε η Αστυνομία.

Κατ. Αρχή: Μετά γράφει “εν ξέρω τίποτε, εν ξέρει τίποτε”

Σάρα: Είναι η απάντηση του Μάριου.

Κατ. Αρχή: Στις 19/4/2018, ώρα 3:35, ο αριθμός που χρησιμοποιείς στέλνει sms στον Μάριο “περιμένουμε σε”. Και μετά στις καταγραφές γράφει: “Man μου;”

Σάρα: Αυτές οι ονομασίες είναι του Τζιωνή.

Κατ. Αρχή: Υπάρχει ο αριθμός […]. Αυτός ποιου είναι;

Σάρα: Είναι ο δικός μου αριθμός.

Κατ. Αρχή: 18/4/2018, στις 10:28 υπάρχει αναπάντητη από τον Μάριο στον Λευτέρη. Η ώρα 1:08 ο Μάριος καλεί στον δικό σου αριθμό. Θυμάσαι κάτι; Ποιος κρατούσε το τηλέφωνό σου;

Σάρα: Δεν είμαι σίγουρη αν είναι την ώρα που μας είπε να πάμε, εκείνη την ώρα με τον Λευτέρη στην οδό Ζαλόγγου, να δούμε αν έχει τιποτε.

Κατ. Αρχη: Στις 3:44-3:50 πάλι ο Μάριος σου τηλεφωνά. Θυμάσαι να κάνατε συνομιλίες;

Σάρα: Θυμούμαι τη συνομιλία που μας ρώτησε ο Τζιωνής ποιος θα έρθει να πάει μαζί του στην οδό Ζαλόγγου. Συνομίλησε με τον Μάριο ο Τζιωνής, για να δουν πού θα βρεθούν και είπαν θα βρεθούν στο τοπούι.

Κατ. Αρχή: Βλέπουμε συνομιλίες της Σάρας και του Λευτέρη με sms.

Σάρα: Έγραψα γ… τα meditation σας. Το είπα γιατί προσευχόταν, όπως σας είπα, μπροστά στα αγάλματα. Του Λευτέρη δεν μπορούσα να του πω τίποτε. Με τον Λευτέρη εκφραζόμουν άνετα.

Κατ. Αρχή: Στις 18/4/2018, στις 11:21, υπάρχει συνομιλία εσένα, του Λευτέρη και του Τζιωνή. Sms:

-Λευτέρης: Ήρτα Nic, 12 θα ανοίξει η επιτροπή για να μου εγκρίνουν την άδεια.

-Τριανταφυλόπουλος: Οκ, έλα καλύτερα από εδώ μόλις την εγκρίνουν. Είσαι Λάρνακος, περπάτα ή πιάσε τον Kadpari, εν δουλειά με την μοτόρα.

-Λευτέρης: Με το car του στρατού που ήρτα, όι με της μάμμας.

Σάρα: Ο Τζιωνής είπε ότι δεν ήπιε δύο μέρες ναρκωτικά. Αλλά ήπιε χόρτο και κοκαϊνη, όμως όχι σε τόσο μεγάλη ποσότητα.

Κατ. Αρχή: Ο Λευτέρης τι χρήση έκανε;

Σάρα: Μου είπε σταμάτησε τη χρήση αλλά έκανε ένα τσιγάρο με χόρτο.

Κατ. Αρχή: Στην ίδια ημερομηνία, 17/4, σε sms: Για αύριο έχω θέμα με την πεζίνα να έρτω. Να δω τι μπορώ να κάνω ή να βρω για να βάλω να έρτω κάτω.

Σάρα: Είχα ενημερώσει τον Λευτέρη ότι ο Τζιωνής ήθελε να πάμε στο σπίτι στην οδό Ζαλόγγου. Είχε θέμα με την πεζίνα, από ό,τι θυμούμαι. Ανάφερα το εγώ στον Τζιωνή και μου ειπε θα πηγαίναμε οι τρεις, εγώ ο Τζιωνής και ο Μάριος.

Κατ. Αρχή: Είχατε οποιαδήποτε αντίδραση;

Σάρα: Δεν ήθελα να πάω χωρίς τον Λευτέρη. Με τον Λευτέρη ένοιωθα ασφάλεια, ήθελα να το αποφύγω.

Παρουσιάζονται μηνύματα. Στις 11:34, η Σάρα έστειλε μήνυμα του Λευτέρη, ότι έφτασε και τον ενημερώνει ότι τα ξημερώματα θα αναχωρήσουν για την οδό Ζαλόγγου.

Κατ. Αρχή: Συνομιλίες 17/4/12018-18/4/2018 μεταξύ Σάρας και Λευτέρη. Sms:

-Σάρα: Εν και φταίω. Εν θα πάω στο τέλος. Δέκα λεπτά έκαμε.

-Λευτέρης: Εν έπρεπε να τον αήκεις μόνον του. Εν πειράζει, κάμε υπομονή και εν να έρτει.

-Σάρα: Πολλή η άνεση του. Εκατάδρωσε εψές, έχασε ένα κιλό χωρίς μαλακίες. -Λευτέρης: Έτσι πάθαινα κι εγώ στις αρχές.

Σάρα: Το εντζαι φταίω εννοώ που τον άφηκα μόνον του. Είχαμε καλή σχέση με τον Λευτέρη και μιλούσαμε. Ανησυχούσαμε μήπως και κάμει κάτι λάθος. Το μήνυμα ότι κατάδρωσε ψες είναι επειδή δεν υπήρχαν αρκετά ναρκωτικά. Η πολλή ένταση ήταν εκείνη τη στιγμή. Το συζητούσε και εκαρτέραν πώς και πώς να πάει στην οδό Ζαλόγγου. Περίμενε μήνυμα από τον Μάριο. Το μήνυμα “έτσι πάθαινα κι εγώ στις αρχές”, είναι για τα ναρκωτικά.

Κατ. Αρχή: Υπάρχει μια συνομιλία μεταξύ κάποιου Τριανταφυλόπουλου και του Λευτέρη Σολωμού.

Σάρα: Ο Τριανταφυλόπουλος είναι ο Τζιωνής

Κατ. Αρχή: Αυτό το διάστημα που συνομιλούσαν, από τις 3 μέχρι τις 18 Απριλίου 2018, ποια ήταν η σχέση τους;

Σάρα: Προηγουμένως όπως σας είπα υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα, που ο Τζιωνής και εγώ δεν μιλούσαμε με τον Λευτέρη. Είχα πει του Λευτέρη για τον αδελφό του ότι δεν ήταν καλά και του ζήτησα βοήθεια να έρθει να το βοηθήσουμε. Είχαμε πει, περασμένα ξεχασμένα και είπαμε, είχαμε στόχο να βοηθήσουμε τον Τζιωνή. Η σχέση τους ήταν καλή τα βρήκαν.

sigmalive.com

 

Διαβάστε επίσης