Hallocy

40 χρόνια φυλάκισης στον δολοφόνο 22χρονης Κύπριας- Σύνδεση με 2η δολοφονία

Σε τουλάχιστον 40 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Κύπριας Ιουλιάνας Τούντος, μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας δεύτερης γυναίκας μέσα στο σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο το 2017.

Πρόκειται για τον 32χρονο Kasim Lewis, ο οποίος καταδικάστηκε στις 18 Ιουλίου για τη δολοφονία της 55χρονης Catherine Burke, μετά την είσοδο του στο σπίτι της στο Haringey το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο 32χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης 29 χρόνων για τη δολοφονία της 22χρονης Κύπριας Ιουλιάνας Τούντος. Να σημειωθεί ότι η Ιουλιάνα έφυγε από το Μολδαβία σε πολύ μικρή ηλικία για να ζήσει στη Λάρνακα, ενώ ο θετός πατέρας της είναι Κύπριος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της ο 32χρονος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο πάρκο Φίνσμπουρι. Να σημειωθεί ότι η δολοφονία της Κύπριας έγινε μόλις έξι εβδομάδες από τη δολοφονία της 55χρονης. Οι ποινές για τις δύο δολοφονίες είναι συντρέχουσες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Lewis είχε συλληφθεί την 1η Ιανουαρίου ως ύποπτος για τη δολοφονία της 55χρονης, ενώ προηγουμένως είχε συλληφθεί για τη δολοφονία της Ιουλιάνας. Στις δύο Ιανουαρίου, είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Κύπριας, ενώ συνεχίστηκε η διερεύνηση της δολοφονίας της 55χρονης.

Τον Μάιο του 2018 εκδόθηκε ένταλμα έρευνας σε σπίτι φίλου του 32χρονου και εκεί εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στην 55χρονη, το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί μετά τη δολοφονία της. Επίσης, εντοπίστηκε στην εν λόγω οικία ένα τάμπλετ, που ανήκε στον γιο της δολοφονηθείσα.

Εντοπίστηκε επίσης υλικό DNA στα ρούχα του 32χρονου που συνδέεται με την 55χρονη.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης, ο Lewis δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Catherine. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της δολοφονίας της 22χρονης Κύπριας, όταν ρωτήθηκε από την Αστυνομία, απάντησε «το έκανα».

Παρόλου που η Αστυνομία δεν έχει αποδείξει ότι βίαζε τα θύματά του πριν τα δολοφονήσει, υπάρχουν υπόνοιες ότι τα εγκλήματά του είχαν σεξουαλικά κίνητρα λόγω της φύσης των τραυμάτων των θυμάτων.

sigmalive.com

Exit mobile version