Site icon Hallocy

Το τραγικό τέλος νεαρής στη Λάρνακα Έπεσε απο τον 5ο όροφο διαμερίσματος ενώ λίγο πριν..

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια, μέσω της νομικής οδού, ζεύγους Ελληνοκυπρίων, από τη Λάρνακα, να εμποδίσουν έρευνα των αρχών για ενδεχόμενη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της οικιακής τους βοηθού. Πρόκειται για την τραγική περίπτωση 23χρονης, από την Ινδία, η οποία τον Αύγουστο 2015 έπεσε από τον 5ο όροφο διαμερίσματος στη Λάρνακα και σκοτώθηκε.

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε θανατική ανάκριση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2017 αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον θανατικό ανακριτή, οι εργοδότες της άτυχης οικιακής βοηθού της απαγόρευσαν να βγει από το σπίτι την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, ενώ ήταν η μέρα που είχε ρεπό. Γι’ αυτό και το δικαστήριο αποφάσισε όπως τα πρακτικά της διαδικασίας και τα τεκμήρια να αποσταλούν στον γενικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρξε παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας της οικιακής βοηθού

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό, η 23χρονη σκόπευε εκείνη την ημέρα να ασκήσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα, αλλά της απαγορεύτηκε η έξοδος από το σπίτι. Λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή. Μετά από την έκδοση του πορίσματος του θανατικού ανακριτή, οι εργοδότες της 23χρονης επιχείρησαν να εμποδίσουν την περαιτέρω διερεύνηση, ως προς το ενδεχόμενο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοπέλας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο επιδιώκοντας την έκδοση προνομιακού διατάγματος certiorari, με το οποίο θα μπλόκαραν την περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή παραβίαση της ελευθερίας της. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για έκδοση certiorari, με το αιτιολογικό ότι δεν αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση, ωστόσο, το ζευγάρι εργοδοτών επέμεινε υποβάλλοντας πολιτική έφεση στο Ανώτατο εναντίον της απόρριψης της αίτησης. Με απόφασή του, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την έφεση των εργοδοτών, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραβίασης του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας της άτυχης κοπέλας.

Exit mobile version