Site icon Hallocy

Συνελήφθη ο Ρούντολφ για την απόπειρα φόνου του Ροδοθέου

Συνελήφθη σήμερα το πρωί βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτησηο 40χρονος Dydi Rudolf, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που είχε διαπραχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία.

Ο 40χρονος Σλοβάκος είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα τον περασμένο Ιανουάριο, και συγκεκριμένα στην Κερύνεια, μετά από πληροφορία που έφθασε ενώπιον της ψευδοαστυνομίας.

Ο 40χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του λεγόμενου «Δικαστηρίου» το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για «παράνομη είσοδο».

Ο 40χρονος καταζητείτο για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου, ενώ είναι στη λίστα των καταζητούμενων της χώρας του για άλλες ποινικές υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι με βάση όσα έχουν ακουστεί ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο 40χρονο φαίνεται να ανήκει η μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος παραδόθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις Κυπριακές Αρχές ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές των κατεχομένων εκτίει ποινή φυλάκιση και ο Σήφης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, ενώ τον καταζητούν οι Κυπριακές Αρχές για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί, σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος έπεσε στα μαλακά, αφού «έδωσε» στις Αρχές τόσο τον Rudolf όσο και το Σήφη. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη ενός ακόμη προσώπου, ο οποίος κατηγορήθηκε και δικάζεται για την υπόθεση.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

reporter.com.cy

Exit mobile version