Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Στους 40 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Συνέχεια στις κίτρινες προειδοποιήσεις έδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς και σύντοµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όµως πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη ενώ σταδιακά θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τρίτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις κατά τις µεσηµβρινές ώρες.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι τη ∆ευτέρα, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, και µικρή πτώση την Τρίτη για να παραµείνει όµως πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Διαβάστε επίσης