Κυριακή, Δεκέμβριος 8

Η Σοφία και η Ελένη θυμούνται το μαύρο πρωινό της 14ης Αυγούστου (ΒΙΝΤΕΟ)

14 Αυγούστου 2005… 121 άνθρωποι, 99 ενήλικες και 22 παιδιά, επιβιβάζονται στην μοιραία πτήση 522 (HCY 522) της Helios Airways και βρίσκουν το θάνατο μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Δεκατέσσερα χρόνια γεμάτα “γιατί” για τους συγγενείς των θυμάτων, φορτωμένα αναμνήσεις και πένθος.

Η ημέρα εκείνη γράφτηκε με μαύρα γράμματα στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου και έδωσε νέους ρόλους σε όσους έμειναν πίσω…

Μια από αυτούς η Σοφία Γενάρη, η οποία από γιαγιά έγινε μάνα για τον μικρό Γιώργο της οικογένειας Ξιούρουππα, που έμεινε πίσω και σε ηλικία μόλις 22 μηνών, έχασε τους γονείς και τα δύο αδέρφια του.

Το ταξίδι τους θα γινόταν 35 ημέρες πριν, αλλά ακυρώθηκε, κι έτσι επιβιβάστηκαν κι αυτοί στην πτήση που έμελλε να παρασύρει στο θάνατο την οικογένεια και να αφήσει ορφανό τον Γιώργο.

Η Σοφία Γενάρη μιλά στο alphanews.live για τη μέρα που συγκλόνισε όχι μόνο την οικογένεια της αλλά και ολόκληρη την Κύπρο, την πτήση που της στέρησε τέσσερα αγαπημένα πρόσωπα, κόρη, γαμπρό και δύο εγγονές…

Το ημερολόγιο που “επέζησε” από την τραγωδία

Η πενταμελής οικογένεια Πυρίλλη ήταν ανάμεσα στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο τον Αύγουστο του 2005. Το μόνο που “επιβίωσε” από την συντριβή, οι αναμνήσεις της μικρής Έβελιν.

Η 12χρονη διατηρούσε ημερολόγιο στο οποίο αποτύπωνε τις σκέψεις της για να τις διαβάσει κάποια στιγμή ως ενήλικας. Μόνο που δεν πρόλαβε ποτέ να μεγαλώσει, έσβησε μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέλφια της. Το ημερολόγιο της όμως έμεινε άθικτο και σήμερα βρίσκεται στα χέρια της θείας της να της δίνει κουράγιο και να μετρά “γιατί”.

Η Ελένη Πυρίλλη, αδερφή του Χρίστου και πατέρα της οικογένειας, ανοίγει την καρδιά της στο alphanews.live και περιγράφει τα ευτυχισμένα χρόνια πριν από το μαύρο εκείνο μεσημέρι του Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης