Site icon Hallocy

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ενόχλησή της με τη σειρά The Crown – Η ανακρίβεια που την αναστάτωσε

Κι ενώ η τρίτη σεζόν της επιτυχημένη σειράς του Netflix, The Crown, κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο, δημοσίευμα της βρετανικής The Sun αποκαλύπτει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι δυσαρεστημένη με τη σειρά.

Αν και μέχρι τώρα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίζει ότι η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κρυφή φαν της σειράς, που διηγείται τη ζωή της από την ενθρόνισή της και τα πρώτα χρόνιας της βασιλείας της μέχρι τη σχέση της με τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, και τα μέλη της οικογένειάς της, φαίνεται πώς υπάρχει ένα «πορτραίτο» που απεικονίζεται στη σειρά με τρόπο που έχει αναστατώσει και θυμώσει τη Βασίλισσα. Και έχει κάθε λόγο, αφού πρόκειται για τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο σκληρός χαρακτήρας και η στάση του Φιλίππου απέναντι στον γιο τους Κάρολο αναφορικά με την εκπαίδευσή του, όπως αυτή παρουσιάζεται σ’ ένα από τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν, που έχει δυσαρεστήσει τη Βασίλισσα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Πρίγκιπας εμφανίζεται να αποκαλεί τον γιο του «αδύναμο» εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στο περιβάλλον του σχολείου που επέλεξε για εκείνον ο πατέρας του.


Όπως δήλωσε πηγή στην The Express: «Η Βασίλισσα αντιλαμβάνεται ότι όσοι παρακολουθούν τη σειρά παίρνουν ως δεδομένα αυτά που βλέπουν για τη βασιλική οικογένεια και δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Αλλά αυτό που την έχει αναστατώσει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ως σκληρός και άκαρδος απέναντι στον γιο του Κάρολο. Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι με τη σκηνή που ο Φίλιππος δεν δείχνει καμία συμπόνοια απέναντι στον αναστατωμένο γιο του που επιστρέφει από το οικοτροφείο. Αυτό απλά δεν συνέβη».

Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει παραδεχτεί ότι πράγματι τα σχολικά του χρόνια στο Gordonstoun School ήταν σκληρά και ότι οι απαιτήσεις σωματικά και πνευματικά ήταν μεγάλες, αλλά έχει παραδεχτεί ότι τελικά έμαθε πολλά.

Όπως τονίζει ο ιστορικός Robert Lacey, «Ο Φίλιππος απεικονίζεται ως σκληρός που θέλει να στείλει τον γιο του εκεί, όμως στην πραγματικότητα τα κίνητρά του ήταν καλά. Έχοντας περάσει και ο ίδιος τα σχολικά του χρόνια εκεί, γνώριζε ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις θα «έχτιζαν» χαρακτήρα».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να παρακολουθεί τη σειρά, λένε οι πληροφορίες, με προτροπή του του μικρότερου γιου της Πρίγκιπα Έντουαρντ και της γυναίκας του Σόφι. «Εθισμένοι» στη σειρά είναι η εγγονή της Βασίλισσας Ζάρα και ο σύζυγός της Μάικ Τίνταλ, ενώ η Πριγκίπισσα Ευγενία έχει δηλώσει ότι η γιαγιά της έχει παρακολουθήσει την πρώτη σεζόν. Όχι, όμως και ο παππού της, Πρίγκιπας Φίλιππος.

 

Exit mobile version