Site icon Hallocy

Μαύρο Σαββατόβραδο: Δυο θανατηφόρα σε Λεμεσό-Λευκωσία

Διπλή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα να λαμβάνουν χώρα στην επαρχία Λεμεσού και Λευκωσίας.

Eπαρχία Λεμεσού

Όσον αφορά στην τροχαία σύγκρουση στην Επαρχια Λεμεσού, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του o 75χρονος Σάββας Χαραλάμπους από το Άρσος. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη γύρω στις 8.45 χθες βράδυ στον κύριο δρόμο Καντού – Σουνίου, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, τέσσερα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους διαδοχικά και βίαια.

Από τη σύγκρουση, το πρώτο αυτοκίνητο περιστράφηκε και ακινητοποιήθηκε στο δρόμο, το δεύτερο ακινητοποιήθηκε σε χαντάκι βάθους ενός περίπου μέτρου, αφού προηγουμένως ανατράπηκε, ενώ τα αυτοκίνητα τρία και τέσσερα ακινητοποιήθηκαν στο παγκέτο του δρόμου. Επίσης, πέμπτο διερχόμενο αυτοκίνητο, συγκρούστηκε με ένα εκ των πιο πάνω οχημάτων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί επίσης στον δρόμο.

Από τις βίαιες συγκρούσεις, ο 75χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επίσης, από το δυστύχημα τραυματίστηκαν σοβαρά δύο οδηγοί, ηλικίας 49 και 43 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τρία άλλα πρόσωπα, τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο δημοτικός Σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Άριστος Αριστείδου.

Τόσο, ο 75χρονος, όσο και οι δύο σοβαρά τραυματίες, εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα τέσσερα πιο πάνω οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το πέμπτο υπέστη ελαφρές ζημιές. Η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, ανέφερε ότι «στο δυστύχημα εμπλέκονται συνολικά πέντε οχήματα, εκ των οποίων ο ένας οδηγός ηλικίας 74 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα. Έχουμε άλλους δύο σοβαρά τραυματίες και άλλα τρία πρόσωπα που μεταφέρθηκαν με ελαφρούς τραυματισμούς στο νοσοκομείο Λεμεσού και εξετάζονται όλοι».

Σημείωσε ακόμη ότι «η Αστυνομία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των εξετάσεων για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το δυστύχημα, ενώ «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όλοι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόκληση του δυστυχήματος».

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω εκ μέρους της Αστυνομίας είναι ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση φεύγοντας από το σπίτι να επιστρέφουμε πίσω. Ακέραιοι στην οικογένεια για να χαιρόμαστε την οικογένεια μας και να μας χαίρονται κι εκείνοι. Δυστυχώς οι ενέργειες ορισμένων δεν προσβλέπουν σε αυτόν τον στόχο και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι να τηρούν τους νόμους και κανονισμούς. Η υπερβολική ταχύτητα δεν αποσκοπεί πουθενά. Απλώς κερδίζεις ένας μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να κερδίζεις στη ζωή. Και ζητούμε την πειθαρχία του κάθε οδηγού στους νόμους και κανονισμούς που διέπονται από αυτό το κράτος» ανέφερε επίσης.

Κληθείς να σχολίασει το γεγονός ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε δυστυχήματα στο δρόμο Καντού-Λεμεσου ανέφερε ότι «δρόμος λαιμητόμος γίνεται από την οδική συμπεριφορά ορισμένων προσώπων και όχι όλων. Δυστυχώς με τη συμπεριφορά αυτή έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και τα χειρότερα να χάνουμε ανθρώπινες ζωές άδικα».

Επαρχία Λευκωσίας

Ο 24χρονος μοτοσικλετιστής, ο Μπρουκ Μάρκ Χριστοδούλου, από τη Λευκωσία, έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη γύρω στις 11.30 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονη από τη Λευκωσία, στην οδό Πέτρου Ηλιάδη στα Λατσιά, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 24χρονος.
Συνεπεία του δυστυχήματος, ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός του 24χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του γύρω στις 2.50π.μ.

Η Τροχαία Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: philenews

Exit mobile version