Site icon Hallocy

Αμφισβητεί τη θεληματικότητα της κατάθεσής της η 19χρονη: Δεν παραδέχεται τίποτε

Άλλαξε γραμμή πλεύσης η 19χρονη Αγγλίδα και πλέον αμφισβητεί την θεληματικότητα της κατάθεσης που έδωσε στο ΤΑΕ Αμ/στου, στις 28 Ιουλίου, με την οποία παραδέχεται ότι η καταγγελία της περί ομαδικού βιασμού της από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής. Κατά τη χθεσινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμ/στου, η 19χρονη αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία που της απαγγέλθηκε για δημόσια βλάβη, ότι δηλαδή εν γνώσει της έδωσε ψευδή κατάθεση στην Αστυνομία σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα και συγκεκριμένα ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από τους νεαρούς Ισραηλινούς.

Η αρχική καταγγελία της νεαρής έγινε στις 17 Ιουλίου. Μετά τη μη παραδοχή της 19χρονης στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης, το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 2 Οκτωβρίου. Η Αγγλίδα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αφού κατέθεσε χρηματική εγγύηση και παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα στην Αστυνομία.

Μέχρι την έναρξη της δίκης θα παραμείνει στην Κύπρο. Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από το δικηγορικό γραφείο της Νικολέτας Χαραλαμπίδου και από τον Βρετανό δικηγόρο Λούις Πάουερ. Από πλευράς υπεράσπισης, δηλώθηκε ότι αμφισβητείται η θεληματικότητα της κατάθεσης που έδωσε η 19χρονη στην Αστυνομία στις 28 Ιουλίου, με την οποία παραδέχεται ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της για να εκδικηθεί τους νεαρούς Ισραηλινούς, επειδή βιντεογραφούσαν τις ερωτικές περιπτύξεις μαζί της. Ως εκ τούτου, τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπόταν ορίστηκε η υπόθεση, αναμένεται να διεξαχθεί δίκη εντός δίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί η θεληματικότητα ή όχι της επίδικης κατάθεσης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ χρηματικό ποσό που πλησιάζει τις 26 χιλιάδες ευρώ μαζεύτηκε από πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν τον διαδικτυακό έρανο που διενεργείται για λογαριασμό της 19χρονης, ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από μια δυνατή ομάδα νομικών στο δικαστήριο.

Δικηγόροι 19χρονης: «Πίεση από Αστυνομία»
Μία εκ των δικηγόρων της νεαρής, η Ρίτσα Πεκρή, ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή όπως δοθεί στην υπεράσπιση όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, επειδή, όπως εξήγησε, η ομάδα των δικηγόρων της 19χρονης θα αμφισβητήσει την αυθεντικότητα της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία, αφού θεωρεί ότι της ασκήθηκε πίεση. Μετά το πέρας της διαδικασίας, ένας εκ των δικηγόρων της 19χρονης, που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», ο Μάικολ Πόλακ, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση βοηθά τη νεαρή κοπέλα και την οικογένειά της στο συγκεκριμένο θέμα. Ανέφερε ακόμα ότι η 19χρονη δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία, γι’ αυτό και η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη.

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι δεν είπε ψέματα πως υπέστη βιασμό, αλλά της ασκήθηκε πίεση από την κυπριακή Αστυνομία για να αναγκαστεί να αποσύρει τον ισχυρισμό της περί ομαδικού βιασμού. Ο κ. Πόλακ πρόσθεσε ότι η υποτιθέμενη ανάκληση είναι αναξιόπιστη λόγω των όσων συνέβησαν στον αστυνομικό σταθμό.

politis.com.cy

Exit mobile version