Site icon Hallocy

Δραματική έκκληση Κύπριας μάνας: «Αυτός που σκότωσε τον γιο μου…» (βίντεο)

Δραματική έκκληση για τα θανατηφόρα τροχαία στην Κύπρο απεύθυνε η Λένα Κατελάρη, ιδρύτρια του ιδρύματος Γ. Μαυρίκιος, η οποία το 2007 έχασε τον γιο της όταν ενώ ήταν πεζός, ένας μεθυσμένος οδηγός, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», «είδαμε 15χρονους να οδηγούν αυτοκίνητα, είδαμε παιδιά να πίνουν και να οδηγούν, είδαμε μοτοσικλετιστές να μην είναι ντυμένοι σωστά, είδαμε άλλους ανθρώπους να κόβουν τον δρόμο σε μοτοσικλετιστές. Εκεί που λέμε ότι πάμε καλά σε σχέση με τον αριθμό των τροχαίων, έρχεται μια μαύρη εβδομάδα και λέω πώς συνεχίζουμε, είμαι πολύ προβληματισμένη».

Η Λένα Κατελάρη απεύθυνε έκκληση αρχικά στους γονείς των παιδιών «να είναι καθημερινό αυτό το μάθημα που βλέπουμε στους δρόμους, αυτός δεν φορούσε ζώνη, αυτός κρατούσε μοτοσικλέτα και έτρεχε, αυτός ήπιε δεν μπορούσε να ελέγξει το όχημα του και σκοτώθηκε. Αυτά είναι τα μηνύματα που μπαίνουν στο μυαλό των πολύ μικρών παιδιών. Από το σπίτι ξεκινάνε όλα».

Όσον αφορά στους νέους η Λένα Κατελάρη ανέφερε ότι «εκτιμήστε αυτό το δώρο που μας έδωσε ο Θεός μόνο μια φορά. Τη ζωή. Η ζωή είναι πολύτιμη και όταν την χάσουμε δεν την παίρνουμε πίσω. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σε δευτερόλεπτα αλλάζει η ζωή η δικιά μας και ολόκληρης της οικογένειάς μας. Δεν είναι παίξε γέλασε ο δρόμος και τα αυτοκίνητα και όποιον βάζουμε στο αυτοκίνητο είναι σαν να μας εμπιστεύεται τη ζωή του. Τα παιδιά που μπαίνουν στα αυτοκίνητα άλλων πρέπει να είναι σίγουρα ότι οι άλλοι οδηγούν πολύ σωστά. Τη μαγκιά τους θα την δείξουν όταν πουν ότι εμένα η μαμά μου ή ο μπαμπάς μου με περιμένουν σπίτι, έχω όνειρα να πραγματοποιήσω, έχω τη ζωή μου που πρέπει να ζήσει και να τη χαρώ. Δεν το εύχομαι σε κανέναν».

Αναφερόμενη στις ποινές, τόνισε ότι «αυτός που σκότωσε τον γιο μου σε μια ποινή χάδι. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης και τέσσερα χρόνια στέρησης άδειας, ενώ τα τρία χρόνια έγιναν έξι μήνες μετά από προεδρική χάρη. Ως Κύπριοι δεν έχουμε αποκτήσει οδική συνείδηση. Πρέπει να επιβάλλονται πιο βαριές ποινές, αν και οι ποινές είναι ένα πρωταρχικό στάδιο».

Στο στούντιο μίλησε και ο υπεύθυνος της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιάννης Γεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κουλτούρα του Κύπριου οδηγού, ο οποίος δεν έχει αίσθημα οδικής ασφάλειας. Επίσης, εξήγησε γιατί γίνονται καταγγελίες για τη χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είσαι υποψήφιο θύμα όταν χρησιμοποιείς το οδικό δίκτυο».

sigmalive.com

Exit mobile version