Τρίτη, Φεβρουάριος 25

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η Ελισάβετ της επιτέθηκε όταν έπεσε νεκρή στο τροχαίο! Τι συνέβη με την σορό;

H μεγάλη ασέβεια που σπίλωσε την μνήμη της!

Αποκάλυψη σοκ για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η Ελισάβετ της επιτέθηκε όταν έπεσε νεκρή στο τροχαίο! Τι συνέβη με την σορό και μόλις έγινε γνωστό;

Από το να παίζουν μαζί στο παλάτι μέχρι το να ιππεύουν και οι τρεις μαζί,ο δεσμός της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τους δύο γιους της Χάρι και Ουίλλιαμ ήταν πολύ ισχυρός.

Οι τρεις τους περνούσαν αρκετές βραδιές βλέποντας βίντεο στο παλάτι τους Κέσινγκτον και η Νταϊάνα ήταν αποφασισμένη να μεταδώσει στους γιους της το πάθος της για τη φιλανθρωπία, ώστε να ακολουθήσουν τα βήματα της.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει στον Martin Bashir, η Νταϊάνα δήλωσε ότι ήθελε οι δύο γιοι της να μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, τις αγωνίες , τις ανασφάλειες, τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Συχνά οι δύο πρίγκιπες συγκρίνονται με την μητέρα τους , σε ότι αφορά στο κοινωνικό της έργο. Και η πριγκίπισσα φρόντισε τα δύο παιδιά της να μάθουν από νωρίς πόσο τυχερά ήταν.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι παίρνει μαζί της τον Ουίλιαμ και το Χάρι όταν επισκέπτεται τους άστεγους , ή όταν πηγαίνει σε ανθρώπους που πεθαίνουν από Aids. “Πηγαίνω τα παιδιά σε μέρη που κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν πήγε όταν ήταν σε αυτή την ηλικία. Έτσι θα αποκτήσουν από νωρίς γνώση για το τι συμβαίνει στον κόσμο και ελπίζω ότι κάποτε αυτή η γνώση θα μετατραπεί σε δύναμη και σε θέληση να βοηθάνε όποιον έχει ανάγκη”, είχε δηλώσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αλλά όλα αυτά τελείωσαν νωρίς. Ο Ουίλιαμ ήταν όλις 15 χρονών και ο Χάρι μόλις 12 όταν η αγαπημένη τους μαμά σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Οι δύο πρίγκιπες ήταν διακοπές με τον πατέρα τους στην εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ , όταν ήρθαν τα νέα για την τραγωδία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ο πρώτος που έμαθε από το τηλέφωνο τα νέα για τον τραγικό θάνατο της πρώην συζύγου του.

Σοκαρισμένος ενημέρωσε την βασίλισσα Ελισάβετ και οι δύο τους προσπάθησαν να βρουν τρόπο να πουν στον Ουίλιαμ και στο Χάρι τα χειρότερα νέα που θα μπορούσαν να ακούσουν. Κύριο μέλημα της βασίλισσας και του πρίγκιπα Κάρολου ήταν να προστατέψουν τους δύο πρίγκιπες από την τραγωδία. Ο Κάρολος μάλιστα, πήγε μόνος του να φέρει τη σορό της Νταϊάνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Βέβαια προκειμένου να φθάσει στο σημείο να μπει μόνος του στο βασιλικό τζετ έπρεπε να δώσει μάχη με τη μητέρα του τη βασίλισσα Ελισάβετ που του απαγόρευσε να μεταφέρει τη σορό της πρώην συζύγου του καθώς ήταν ανάρμοστο για τον ρόλο του ως πρίγκιπα.

Η απόφαση του Κάρολου να φέρει μόνος του τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνας προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο δημοσιογράφος και φίλος της Νταϊάνα Richard Kay δήλωσε: ” Η άποψη της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ότι τα δύο μικρά αγόρια ήταν τώρα η κύρια προτεραιότητά τους.”

Ο Κάρολος πολέμησε για την Νταϊάνα στον θάνατο όσο δεν πολέμησε ποτέ για εκείνη όταν ήταν ζωντανή. Και νίκησε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αρνήθηκε να υποχωρήσει και τελικά η βασίλισσα συμφώνησε να του επιτρέψει να πετάξει με βασιλικό αεροπλάνο για να φέρει το σώμα του πρώην συζύγου του στη Βρετανία. Και ήταν εκείνος που μπήκε στο βασιλικό σκάφος και έφερε το φέρετρο με τη σορό της.

Αυτή ήταν , όπως λέει ο Κέι, μία αιφνιδιαστική και γενναία κίνηση εκ μέρους του καθώς στο κάτω κάτω αυτό που ήταν ήταν ένας πρώην σύζυγος και πατέρας των παιδιών της, δεν είχε πλέον κανένα ρόλο στη ζωή της.

Διαβάστε επίσης