Πέμπτη, Μάιος 28

Καιρός: Έρχονται τα πρωτοβρόχια μετά το μεσημέρι

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Νεφώσεις ωστόσο που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό και στα νότια.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά µετά το µεσηµέρι στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε

O καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα νότια, όπου θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Κυριακή µικρή άνοδο, ενώ την ∆ευτέρα και την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Διαβάστε επίσης