Δευτέρα, 6 Ιουλίου

θάνατος 14χρονου: Έσφαξε μπροστά στα μάτια του παιδιού το αγαπημένο του αρνί για να τον τιμωρήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της δημοσιογραφικής έρευνας, αναφορικά με τον θάνατο 14χρονου μαθητή σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καλατζής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι από συνομιλία που είχε με άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας, το οποίο είναι έτοιμο να καταθέσει τα όσα γνωρίζει στην Αστυνομία και στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Έρευνας που ζητά η Υπουργός Εργασίας και γνώριζε τα όσα βίωνε το άτυχο παιδί τα τρία τελευταία χρόνια.

Έσφαξε μπροστά του το αγαπημένο του αρνί

Ο συγκεκριμένος μαρτυρας ανέφερε στον δημοσιογράφο ότι μια ημέρα το παιδί πήγε στο σχολείο και “τα έσπασε όλα” Η συμπεριφορά του ερμηνεύτηκε ως προβληματική, αλλά αποκάλυψε σε δύο άτομα που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα του, ότι μετά από επεισόδιο στην οικογένεια ο πατέρας του έσφαξε ένα αρνί που ο ίδιος το φρόντιζε ιδιαίτερα στη μάντρα όπου εργαζόταν, ως τιμωρία εναντίον του παιδιού.

Ο κύριος Καλατζής είπε ότι άτομα του περιβάλλοντος του παιδιού γνώριζαν περιστατικά και καταστάσεις, πέραν των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που είχαν υπό την επίβλεψη τους την οικογένεια.

Έφυγε από το σπίτι και τον βρήκαν στο γήπεδο

Ο δημοσιογράφος είπε ότι από την έρευνα του, αποδείχθηκε ότι η Αστυνομία είχε εμπλοκή σε υπόθεση εξαφάνισης του 14χρονου από το σπίτι του, τον οποίο εντόπισαν στο γήπεδο του χωριού κουλουριασμένο και τον επέστρεψαν στο σπίτι του.

Πήγαινε βρώμικο στο σχολείο

Ο κύριος Καλατζής είπε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από άτομα του περιβάλλοντος του 14χρονου, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν ισχύουν οι αναφορές και ότι το παιδί ήταν λάτρης της φύσης και γι’ αυτό πήγαινε στη μάντρα.

“Το σχολείο του είχε δώσει άδεια για να πλένεται επειδή πήγαινε στο σχολείο χωρίς να πλυθεί, από την μάντρα πήγαινε κατευθείαν στο σχολείο. Το σχολείο είναι υπαρκτό και θα πρέπει να ρωτηθούν οι άνθρωποι εκεί.”

Ακατάλληλο το σπίτι στο οποίο διέμενε

Ο δημοσιογράφος είπε ότι όλοι περιγράφουν το σπίτι στο οποίο διέμενε ως ακατάλληλο για διαβίωση παιδιών και διερωτήθηκε γιατί οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, έστω και χωρίς τη θέληση του πατέρα, δεν μετακίνησαν τα παιδιά

“Ήταν ανθυγιεινές οι συνθήκες.”

 

Η δημοσιογράφος Μαριλένα Παναγή βρέθηκε επί τόπου στο χωριό όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία και έλαβε πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η συγκεκριμένη οικογένεια. Διαπίστωσε ότι το παιδί δεν περνούσε καθόλου καλά, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας

“Ζούνε με ένα επίδομα τέκνου 265 ευρώ, επειδή ήταν τρίτεκνη οικογένεια. Η μητέρα δεν μένει μαζί τους.”

Παιδί-υπόδειγμα ηθικής

Η κυρία Παναγή είπε ότι συγχωριανοί, καθηγητές και φίλοι περιγράφουν τον 14χρονο ως παιδί υπόδειγμα ηθικής και γι αυτό τον Ιούνιο κατά την αποφοίτηση του από το Γυμνάσιο του απονεμείθηκε βραβείο ήθους.

Οι ΥΚΕ πήγαιναν αλλά ο πατέρας δεν ήθελε

Η δημοσιογράφος διαπίστωσε από τις συνομιλίες μεταξύ των κατοίκων ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας επισκέπτονταν την οικογένεια, ωστόσο αντιμετώπιζαν την άρνηση του πατέρα να δεχθεί βοήθεια από τους αρμόδιους. Η κυρία Παναγή πληροφορήθηκε επίσης ότι το κράτος είχε αρχίσει διαδικασία για επιδιόρθωση της οικίας της οικογένειας, αλλά και εκεί κάτι δεν πήγε καλά.

“Είναι μια οικογένεια που θα έπρεπε να παρακολουθείται στενά. Δεν μπορούμε να λέμε ότι πηγαίναμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Αντιθέτως, εκεί είναι που πρέπει να δωθεί περισσότερη προσοχή και σημασία”

Σε κατάσταση απελπισίας το παιδί

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό όπου αστυνομικοί της περιοχής ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση απελπισίας.

Το σχολείο ήξερε και έκανε διαβήματα

Από την έρευνα της δημοσιογράφου διαφάνηκε ότι τα σχολεία στα οποία φοιτούσε το παιδί έκαναν διαβήματα για την κατάσταση του προς το Υπουργείο Παιδείας και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

“Δεν μπορούν να πουν οι κρατικές υπηρεσίες ότι δεν γνώριζαν. Αυτό είναι δεδομένο.”

Ετοιμαζόταν για τη νέα σχολική χρονιά

Η δημοσιογράφος διαπίστωσε μέσω του Υπουργείου Παιδείας ότι το παιδί ολοκλήρωσε κανονικά τη φοίτηση του στο Γυμνάσιο και είχε κάνει εγγραφή για να συνεχίσει τη μάθηση του σε Τεχνική Σχολή. Μάλιστα, φέρεται να αγόρασε τη στολή του και τα απαραίτητα είδη για το σχολείο.

“Έκανε ενέργειες που δείχνουν ότι προγραμμάτιζε το επόμενο διάστημα. Ακόμα και κάποιες προεκτάσεις στη φάρμα για να έχει η οικογένεια ένα έξτρα εισόδημα. Δεν έδειχνε ένα παιδί το οποίο θα οδηγείτο στο θάνατο”

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης