Κυριακή, 25 Ιουλίου

Η γυναίκα που μεγάλωσε τον 14χρονο – “Δεν ξέρει κανένας τι είχε….επήρε το μαζί του” – Βίντεο

Το κλίμα στο χωριό του 14χρονου μαθητή που εντοπίστηκε νεκρός σε αγροτικό υποστατικό είναι βαρύ και η τραγική είδηση αποτελεί τη μόνη συζήτηση στα καφενεία της περιοχής. Οι κάτοικοι ανταλλάζουν σχόλια απόψεις και προβληματισμούς ενώ πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του 14χρονου.

“Δεν ξέρει κανένας επήρε το μαζί του λαλεί και ο αστυνομικός επήρε το μαζί του…δεν ξέρει κανένας τι είχε…”

Ο Alpha βρέθηκε στο χωρίο και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους οι οποίοι ήταν φανερά συγκλονισμένοι με πολλούς από αυτούς να έχουν ένα μεγάλο “γιατί” ενώ τα μάτια τους βούρκωναν κατά τη συζήτηση μας

“Ήταν να πεθάνουμε και από την πείνα; Αυτή ήταν πάντα η κουβέντα του..”

Συναντήσαμε την κυρία Μαρία, γιαγιά όπως την αποκαλούσε ο 14χρονος και τα αδέλφια του. Ήταν η γυναίκα που για πολλά χρόνια τώρα μαγείρευε γι αυτούς ήταν πάντα εκεί και τους περίμενε κάθε μέρα για φαγητό, να τους φροντίσει και να τους κρατήσει στην αγκαλιά της. Εκείνη τη μέρα όμως το κουδούνι της δεν χτύπησε..

“Τον περίμενα …Έκαμα μουσακά έκαμα τζαι ένα σινί της κόρης μου τζαι έκαμα τζαι δικό μας εδώ να φάμε. Καθόμουν έξω πήγε 10 και δεν τηλεφώνησα λέω κάπου πρέπει να πήγαν με τον παπά του ,,, ε το πρωί που το έμαθα εγώ δεν ξέρω πως κατέβηκα τα σκαλιά”

Ο 14χρονος περίμενε με ανυπομονησία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…

“Αγοράσαμε ρούχα παπούτσια τα έπλυνα γιαγιά μου και των αδελφών μου και τα σιδέρωσα και εν ούλα πάνω στις καρέκλες έτοιμα να πάμε σχολείο.. Τι τον ώθησε την Πέμπτη… δεν ξέρω…”

Στόχος του ήταν να τα καταφέρει μια μέρα να γίνει μηχανικός.

“Ποτέ εν έλεγε κακό για κανένα ούτε μου είπε ποτέ είμαι λυπημένος γιαγιά”

Μια ακόμη πτυχή φέρνει στο φως η εφημερίδα “Πολίτης”, δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται σε ένα περιστατικό που φαίνεται να συγκλόνισε τον μικρό. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο πατέρας του φέρεται να σκότωσε το αγαπημένο ζώο του 14χρονου. Ένα αρνάκι με το οποίο φέρεται να ήταν συνδεδεμένος. Κάτι που αποτελεί θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. Ένας από τους γείτονες του άτυχου ανήλικου μας ανέφερε ότι ο 14χρονος έφευγε από το σπίτι συχνά και πώς τον έψαχνε ολόκληρο το χωριό.

“Το Γραφείο Ευημερίας έπρεπε από καιρό να πάρει τα παιδιά .. Και τα τρία.”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η οικογένεια ζούσε σε συνθήκες φτώχειας αφού το μόνο εισόδημά τους ήταν 265 ευρώ. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει καταγγελία σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση απελπισίας με τους αστυνομικούς να ενημερώνουν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης