Site icon Hallocy

Θάνατος 15χρονου: Κρύβουν τον φάκελο οι Υπηρεσίες

Την ώρα που η υπουργός Εργασίας και η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) εστιάζουν την προσοχή της κοινής γνώμης αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Στυλιανού στην έρευνα υπό την Επίτροπο Διοικήσεως, που αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, η συμπεριφορά των ΥΚΕ αποκαλύπτει αρνητική προδιάθεση και προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένη πληροφορία του «Φ» από έγκυρη πηγή, η Αστυνομία ζήτησε από τις ΥΚΕ να της παραδώσουν τον φάκελο της υπόθεσης. Για ανεξήγητο, όμως, λόγο οι ΥΚΕ αρνήθηκαν να τον παραδώσουν. Προφασίστηκαν ότι θα ζητήσουν επί τούτου οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία. Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να πληροφορηθεί τι έπραξαν τόσο καιρό οι κρατικές υπηρεσίες, θα επιμείνει όπως της παραδοθεί ο φάκελος της συγκεκριμένης οικογένειας.

Στο μεταξύ, νέα συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Στυλιανού. Ούτε οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης τριών ανήλικων παιδιών, ούτε τα συχνά περιστατικά απασχόλησαν σοβαρά καμιά υπηρεσία, ώστε να προχωρήσουν με τη λήψη δραστικών μέτρων. Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής υπάρχουν γύρω στις 40 καταχωρήσεις που αφορούν στη συγκεκριμένη οικογένεια για διάφορα περιστατικά, για τα πλείστα εκ των οποίων ήταν ενήμερες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη οικογένεια άρχισε να απασχολεί τις κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, Γραφείο Ευημερίας) από το 2007 όταν ο Στυλιανός ήταν ακόμα στην τρυφερή ηλικία των τριών χρονών. Καθίσταται λοιπόν σαφές πως αν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα ίσως να μην είχαμε τα τραγικά αποτελέσματα της περασμένης Πέμπτης.

Η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε μεταξύ του ΤΑΕ Λευκωσίας και του τοπικού αστυνομικού σταθμού, μεταξύ άλλων έχει λάβει κατάθεση και από τον πατέρα του ανήλικου, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν παραδέχεται ότι καταπίεζε το παιδί. Οι ανακριτές θα λάβουν καταθέσεις και από το σχολικό περιβάλλον, ενώ θα αναμένουν και την ιατροδικαστική έκθεση ώστε να τη συμπεριλάβουν στον ανακριτικό φάκελο. Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και όλα τα ευρήματα θα σταλούν για οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Exit mobile version