Πέμπτη, 16 Ιουλίου

ΓεΣΥ: Οι ασθενείς θα μπορούν πλέον να αλλάξουν γιατρό στους 3 μήνες

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος και τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Υγείας, αλλά και ο ΟΑΥ, ήταν ξεκάθαροι ότι η συζήτηση με τους γιατρούς και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα γίνουν στη βάση αυτού του νόμου και αυτών των αρχών, εκεί υπάρχει «κόκκινη γραμμή», τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Η πόρτα του ΟΑΥ είναι πάντοτε ανοικτή, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες τόνισε, η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στο ΓεΣΥ αυξάνεται με εντυπωσιακό βαθμό, συνεπώς εμείς βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, πρόσθεσε.

Χρειάζεται βελτίωση και καλύτερη συνεργασία, είπε, σημειώνοντας ότι κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή τους στο ΓεΣΥ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του SigmaLive.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως χθες έχει αποφασιστεί ότι οι δικαιούχοι, που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον προσωπικό τους γιατρό και αισθάνονται εγκλωβισμένοι, μπορούν να αλλάξουν γιατρό, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες εγγραφής στο Σύστημα.

Aπό την 1η Οκτωβρίου θα γίνουν οι ρυθμίσεις.

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης