Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Αθώα η γυναίκα που έθαψε το νεογέννητο της στην αυλή

Η 20χρονη πλέον Brooke Skylar Richardson συνελήφθη πριν δύο χρόνια, όταν οι αρχές στο Οχάιο, ανακάλυψαν τη σορό του νεογέννητου παιδιού της θαμμένη στην πίσω αυλή του σπιτιού όπου διέμενε. Η 18χρονη τότε γυναίκα, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία για την οποία αθωώθηκε την Παρασκευή. Όχι όμως και για τον τρόπο που χειρίστηκε το πτώμα και αντιμετωπίζει ποινή ενός έτους φυλάκιση.

Η Richardson γέννησε στο υπνοδωμάτιο της το βράδυ της 7ης Μαΐου 2017, σε ηλικία 18 ετών. Δύο μήνες μετά, εντοπίστηκε ο σκελετός του παιδιού της σε έναν ρηχό τάφο, με ένα λουλούδι από πάνω.

Το γραφείο του σερίφη άρχισε έρευνα που οδήγησε στον τάφο, μετά την εμφάνισή της στο γραφείο του γιατρού όπου είχε κάνει τεστ εγκυμοσύνης, χωρίς μωρό, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς είπαν, όταν ρώτησε ο γιατρός, έσκασε σε κλάματα και είπε ότι το μωρό δεν ήταν ζωντανό όταν γεννήθηκε και το έθαψε στην αυλή.

Τότε θεώρησαν ότι πρόκειται για μια έφηβη η οποία δεν ένιωθε έτοιμη να γίνει μητέρα και σύζυγος και ότι πιθανότατα να είχε σκοτώσει το παιδί. Ο ισχυρισμός ενισχύθηκε από το γεγονός ότι όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος ξέσπασε σε κλάματα και έλεγε ότι δεν μπορούσε να γεννήσει αυτό το παιδί.

Ο δικηγόρος της είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ότι το βρέφος δεν κινείτο ή ανάπνεε όταν γεννήθηκε. Είπε επίσης ότι έθαψε το παιδί και εναπόθεσε και ένα λουλούδι, δεν το έριξε σε κάδο απορριμμάτων ή μια δεξαμενή, κάτι που δείχνει την αθωότητα της.

Διαβάστε επίσης