Site icon Hallocy

Ο πατέρας του 15χρονου απαντα σε όλα «Αν με κατηγορείτε για τη φτώχεια μου, τότε βάλτε με φυλακή. Ποτέ δεν έσφαξα το αγαπημένο αρνί για να τον τιμωρήσω”

Την δική του θέση στα όσα μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί και ακουστεί σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας του, αλλά και στα όσα βίωνε ο μικρός Στυλιανός, δίδει ο πατέρας του, που μίλησε την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Η εφημερίδα με μεγάλη προσοχή και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, παρουσιάζει καθαρά και μόνο τη θέση του πατέρα του άτυχου νέου, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο. Έτσι παρουσιάζεται και από τη Cyprus Times, που αναδημοσιεύει την είδηση από την εφημερίδα.

Ο πατέρας του άτυχου14χρονου υποστηρίζει πως το Γραφείο Ευημερίας δεν κοίταζε την οικογένεια του και σημειώνει πως όταν αποτέθηκε στις υπηρεσίες για να του πληρώσουν το ρεύμα και το τηλέφωνο, αυτοί του είχαν πει σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, ότι δεν μπορούν να τον καλύψουν.

«Ναι, έχω καταδικαστεί, με παραδοχή μου, ότι χαστούκισα τον γιο μου όταν ήταν 8 χρονών. ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου. Μάλιστα όπως λέει, δεν τον κατήγγειλε κάποιος για αυτό, αλλά εκείνη τη μέρα ο Στυλιανός κρύφτηκε και έτσι αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία να τον βρει.

Ο πατέρας του 14χρονου τοποθετιέται λέγοντας πως το Γραφείο Ευημερίας δεν τους παρακολουθούσε σαν οικογένεια, αλλά η σύζυγός του επικοινωνούσε μαζί τους, αφού είχε υποβάλει τρεις αιτήσεις για επίδομα ΕΕΕ και την απέρριπταν.

Αναφέρει επίσης πως με τη γυναίκα του είχαν προβλήματα και έρχονταν συχνά σε ρήξη λόγω των οικονομικών προβλημάτων. «Τον Μάιο φέτος έφυγε από το σπίτι και η επικοινωνία της με τα μωρά ήταν αραιή. Τελικά μάθαμε ότι τον Αύγουστο βρισκόταν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και πήγα να τη δω. Όταν βγήκε, δεν επέστρεψε στο σπίτι» σημείωνε ο πατέρας.

«Έμεινα μόνος μου με τα μωρά και σαν οικογένεια, βοηθούσαμε όλοι και στις δουλειές. Και στο φαγητό και στη μάντρα. Τα μωρά με αγαπούν πολύ και τα αγαπώ. Προσπαθούσα για το καλύτερο τονίζει και σημειώνει πως όταν δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ρεύμα αποτάθηκε στο Γραφείο Ευημερίας. Όπως ισχυρίζεται δεν μπορούσαν να τους πληρώσουν τους πάγιους λογαριασμούς (ρεύμα- τηλέφωνο) ωστόσο του προτείναν να του στείλουν κοπέλα να καθαρίζει 2-3 φορές.

Σε άλλο σημείο ο πατέρας ισχυρίζεται πως «ποτέ δεν έδιωξα λειτουργούς, γιατί ποτέ δεν ήλθαν σπίτι μας, ούτε και κτύπησα οποιονδήποτε. Είμαστε φτωχοί και όχι ζητιάνοι. Έχω τη φάρμα του αδελφού μου με ζώα και προσπαθώ να βγάζω τα έξοδά μας. Όμως, όταν είσαι μόνος σου με τρία μωρά, δεν έχεις χρόνο να σάζεις τα παιδιά και τη δουλειά. Έκαμνα και διάφορα κουτσοδούλια. Τα μωρά ήταν πάντα μαζί μου και στη μάντρα. Αγαπούν τα ζώα και με βοηθούσαν» σημειώνει.

«Ποτέ δεν απαγόρευσα του μωρού μου να πάει σχολείο. Πέρσι, εκτός του ότι αποφοίτησε με βραβείο για το ήθος του, έλειψε μόνο 2 μέρες από το σχολείο και αυτό φαίνεται στον έλεγχό του. Και η εγγραφή του για φέτος στην Τεχνική Σχολή Γ’ έγινε από εμένα κανονικά. Ενώ αναφέρει πως ποτέ δεν έσφαξε το αγαπημένο αρνί ή κανένα αρνί για να τιμωρήσει τον Στυλιανό.

Σε άλλο σημείο αναφέρει επίσης πως ποτέ δεν υποχρέωσε τα παιδιά του να δουλεύουν. «Και εμείς έτσι μεγαλώσαμε, βοηθούσαμε πάντα την οικογένειά μας στις δουλειές. Πόσα μωρά δουλεύουν σήμερα; Είναι έγκλημα αυτό;

Όσον αφορά το κατά πόσον το Γραφείο Ευημερίας θέλησε να του πάρει τα παιδιά, ο πατέρας αναφέρει πως «κανένας λειτουργός δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου και να μου αναφέρει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα να μας πάρει τα παιδιά το Γραφείο Ευημερίας, αφού ποτέ δεν ήρθαν να μας δουν. Δεν μου πήραν τα παιδιά, απλά τα παιδιά είναι σε σπίτι προστασίας του κράτους, με τη θέλησή μου, για ψυχολογική τους στήριξη. Από πότε η φτώχεια είναι έγκλημα; Ντροπή είναι να ζητιανεύεις» καταλήγει.

Σε ότι αφορά τον 14χρονο και το γεγονός ότι πήγαινε δουλειά, ο πατερά του ισχυρίζεται ότι το παιδί του πήγαινε λίγες ώρες δουλειά με φίλο μου, στα καλούπια, για να αγοράσει, υπολογιστή όπως έλεγε ο μικρός.

Για τα άλλα του του δυο παιδιά αναφέρει μέχρι σήμερα δεν πήγαν σχολείο ακόμη και δεν τον έχει ενημερώσει κανείς για τον λόγο ενώ συνεχώς τα δυο ανήλικα τον ρωτούν πότε θα πάνε.

Ο κ. Δημήτρης καταληκτικά επισήμανε μιλώντας στην εφημερίδα: «αν με κατηγορείτε για τη φτώχεια μου, τότε βάλτε με φυλακή. Τα παιδιά μου είναι πάνω από τη ζωή μου και τα λατρεύω. Θέλω να επιστρέψουν στο σπίτι μας και το μόνο που θα ήθελα είναι να έχω μια δουλειά να τα ζήσω με αξιοπρέπεια. ενώ για τον θάνατο του παιδιού του αναφέρει πως μέχρι σήμερα διερωτάται… «Δεν κατάλαβα τίποτα, έδειχνε να είναι μια χαρά.

dailystarscy.com

Exit mobile version