Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Τιμές σοκ μετά το κλείσιμο της Thomas Cook

Οι πελάτες της αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook αναζητούν από χθες πτήσεις για να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά το κλείσιμο της εταιρείας. Οι περισσότεροι από αυτούς έμειναν άφωνοι όταν είδαν τις τιμές των άλλων εναλλακτικών αεροπορικών εταιρειών. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές τριπλασιάστηκαν.

Πολλoί επιβάτες κατηγορούν τις αεροπορικές εταιρείες ότι εκμεταλλεύονται το κλείσιμο της Thomas Cook.

Ένας πελάτης έλεγε ότι για διακοπές στην Κύπρο, το κόστος του εισιτηρίου μέσω συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου, αυξήθηκε κατά 800 στερλίνες από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το BBC, η Άγκελα Μιλς, θα πήγαινε διακοπές από τη Γλασκόβη στη Ρόδο. Την Κυριακή έκλεισε το εισιτήριο της με 280 στερλίνες μέσω Thomas Cook, όμως τη Δευτέρα, οι τιμές άλλων εταιρειών έφταναν τις 1000 στερλίνες!

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι τιμές αντικατοπτρίζουν την τεράστια ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε συνάρτηση με τις ελάχιστες θέσεις που έμειναν.

«Οι άνθρωποι δεν κάθονται εκεί και τρίβουν τα χέρια τους με χαρά. Αν οι ζήτηση για δημοφιλείς προορισμούς ανέβει, τότε ανεβαίνουν και οι τιμές», ανέφερε ο John Strickland, ειδικός επί της τιμολόγησης εισιτηρίων, σημειώνοντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι μήνας κατά τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν για διακοπές.

Συνεχίζεται η προσπάθεια επαναπατρισμού

Στο μεταξύ το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας συνεχίζει τις προσπάθειες για επαναπατρισμό των Βρετανών ταξιδιωτών.

Η επικεφαλής του Τμήματος, Dame Deirdre Hutton, ανέφερε στο BBC ότι χθες επέστρεψαν περίπου 15,000 ταξιδιώτες μέσω 64 πτήσεων που διευθετήθηκαν.

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, καθώς το νούμερο αυτό είναι μόλις το 8% των ανθρώπων που περιμένουν. Έχουμε άλλες 74 πτήσεις σήμερα και ελπίζουμε να φέρουμε πίσω άλλους 16,5000 ανθρώπους. Έχουμε 13 μέρες στη διάθεση μας και 135,000 επιβάτες που πρέπει να επιστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης