Τετάρτη, Μάιος 27

Καταγγελία κατά αστυνομικών που έριξαν πυροβολισμούς εναντίον νεαρών στην Αργάκα

Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αργάκα.

Στη 01:15 τα ξημερώματα περίπολο της Αστυνομίας, έκανε σήμα σε τετράτροχη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα ηλικίας 19 και 24 ετών Ε/κ, για να σταματήσουν για έλεγχο χωρίς ωστόσο να το πράξουν.

Εναντίον των δύο προσώπων που επέβαιναν της μοτοσικλέτας ρίφθηκαν δύο πυροβολισμοί με αποτέλεσμα η μία βολίδα να χτυπήσει τον έναν επιβαίνοντα της τετράτροχης στο πόδι,και να τραυματίσει επιφανειακά η ίδια βολίδα και τον δεύτερο, τον συνοδηγό, προκαλώντας του έγκαυμα.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Τα δύο πρόσωπα διακομίσθηκαν στο ΓΝ Πάφου όπου η κατάσταση τους είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Καταγγελία κατά των αστυνομικών

Ο Μακάριος Παναγιώτου, πατέρας του νεαρού οδηγού, μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών.

Τραυματίστηκαν στα πόδια από τις σφαίρες που έριξαν οι ασυνείδητοι αστυνομικοί χωρίς κανένα λόγο και αιτία. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πάφου και η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Όμως μπορούσε η κατάσταση να είναι ανατρέψιμη, αντιλαμβάνεστε μεσάνυχτα να πυροβολούν δυο 20χρονους σε μια μηχανή και σε κατοικημένη περιοχή που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν και άλλοι άνθρωποι. Όταν τα παιδιά πήγαν κοντά τους, στα πέντε μέτρα εμφανίστηκαν δυο άνδρες με πολιτικά ρούχα και σήκωσαν φανάρι και όταν δεν σταμάτησαν τους πυροβόλησαν. Μετά η μοτοσικλέτα ανατράπηκε. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη πως ήταν αστυνομικοί“.

Μετά το τροχαίο που ακολούθησε ο πατέρας καταγγέλλει πως τα δυο μέλη της Αστυνομίας δεν μετέβησαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

“κανένας δεν πήγε κοντά να τους βοηθήσει”, καταγγέλλει ο πατέρας. 

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών.

“θα εξαντλήσουμε όλα τα όρια. Αμέσως πήρα και κατήγγειλα το περιστατικό ότι κάποιοι πυροβόλησαν το γιο μου και τον φίλο του, χωρίς να γνωρίζω ότι ήταν αστυνομικοί”. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AlphaNewsLive, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει αυτεπάγγελτα για διερεύνηση της υπόθεση.

Η απάντηση της Αστυνομίας για το περιστατικό

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Ανεξάρτηση Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Έχει διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός διαρρήξεων και κλοπών από διάφορες κατοικίες και στα πλαίσια αυτά, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου εφάρμοσε σχέδιο για πρόληψη όπου κάθε βράδυ συμμετέχουν περίπολα τόσο από ένστολους αστυνομικούς αλλά και με αστυνομικούς με πολιτική περιβολή. Χθες,στις 1:20 περίπολο εντόπισε τετράτροχη μοτοσικλέτα και προσπάθησε με σήμα ο αστυνομικός να την ανακόψει. Ναι μεν ήταν με πολιτική περιβολή αλλά φορούσε φωσφορούχο γιλέκο και στο όχημα βρισκόταν αστυνομικός φάρος σε λειτουργία. Στην προσπάθειά του να ανακοπεί η μοτοσικλέτα ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόταν προς τους αστυνομικούς και ακολούθως εγκατέλειψε το σημείο. Έκανε χρήση του πυροβόλου όπλου, μια στον αέρα και δυο κατά της μοτοσικλέτας“.

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης