Κυριακή, Μάιος 31

12χρονος Εβραίος φιλάει αναγκαστικά το παπούτσι μουσουλμάνου συμμαθητή του

Ηφωτογραφία ενός 12χρονου Εβραίου που αναγκάζεται να σκύψει και να φιλήσει το παπούτσι μουσουλμάνου συμμαθητή του, προκειμένου να μη φάει ξύλο, έχει σοκάρει το διαδίκτυο. Αυτό το θλιβερό περιστατικό μπούλινγκ έλαβε χώρα σε πάρκο της Αυστραλίας, με τους Εβραίους της χώρας να «βράζουν».

Το νεαρό αγόρι δέχθηκε συνεχόμενες απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ άλλα εννέα άτομα, 12χρονοι και 13χρονοι, τον είχαν κυκλώσει!

Τελικά, έσκυψε και φίλησε το παπούτσι του συμμαθητή του, με κάποιον από τους υπόλοιπους εννέα να βγάζει τη θλιβερή φωτογραφία και να τη δημοσιεύει στο Instagram, γελοιοποιώντας ακόμη περισσότερο τον Εβραίο μαθητή.

Όπως ανέφερε η μητέρα του στο Australian Jewish News, ξεγέλασαν τον γιο της να τους ακολουθήσει, λέγοντάς του ότι θα παίξουν ποδόσφαιρο σε κοντινό πάρκο. Τόνισε, δε, πως είχε δεχθεί και νωρίτερα μπούλινγκ, στο γυμνάσιο Τσέλτενχαμ, με άλλους μαθητές να εκτοξεύουν αντισημιτικά σχόλια εναντίον του!

Το παιδί, πρέπει να πούμε, κατέληξε, τελικά, με κρίσεις άγχους στο νοσοκομείο και πλέον φοβάται να γυρίσει στο σχολείο, μένοντας στο σπίτι του.

Η μητέρα άσκησε σφοδρή κριτική στη διεύθυνση και στους καθηγητές του σχολείου, διότι, όπως της είπαν «δεν συνέβη εντός του χώρου του σχολείου, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απλά πηγαίνετε στην αστυνομία, εάν νομίζετε ότι είναι θέμα της αστυνομίας. Αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να κάνουν και πολλά».

Διαβάστε επίσης