Site icon Hallocy

Λευκό αντίο για την τετράχρονη Σάρα

Με λόγια αγάπης που δίνουν χαρά στα παιδιά και βάλσαμο στις ψυχές μικρών και μεγάλων που πονούν σε τέτοιες τραγωδίες, το Λιοπέτρι αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα τη μικρή Σάρα Δρουσιώτη Μενοίκου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το πρωί της περασμένης Τρίτης. Με λόγια στοργής, όπως «καλό σου ταξίδι άγγελε μας, πριγκήπισσα του Φωτός και της Αγάπης».

Η κηδεία του τετράχρονου κοριτσιού τελέστηκε από τον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι, που αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τόσα πολλά παιδιά και εκατοντάδες μεγάλους, που στις 4 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν εκεί για το στερνό αντίο. Όλα σχεδόν τα παιδιά και οι πλείστοι από τους μεγάλους φορούσαν άσπρες μπλούζες, φέροντας τη φωτογραφία του μικρού αγγέλου και μηνύματα αγάπης προς το πρόσωπο της. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και κυρίως η μητέρα της Γαβριέλα, που σε μερικές βδομάδες θα φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί, (καθώς έχει ακόμα ένα εκτός από τη Σάρα).

Οι πολλές εκατοντάδες των ανθρώπων που αποχαιρέτησαν τη μικρή Σάρα, έντυσαν το λευκό της φέρετρο με λευκά άνθη, σε ανθοδέσμες και στεφάνια. Οι γονείς της έστρωσαν το μικρό της λευκό φέρετρο με γαρύφαλλα και κάθε λογής λουλούδια, να τα έχει προσκεφάλι και μοσχομύριστο σεντόνι στο μεγάλο της ταξίδι. Και πλάι στο κεφαλάκι της με τις καστανόξανθες ωραίες πλεξούδες, έβαλαν ακόμη και την αγαπημένη της πάνινη κούκλα, να την έχει συντροφιά «εκεί στον Παράδεισο που τώρα θα φωτίζει, όπως φώτιζε για τέσσερα χρόνια τις ζωές όσων ανθρώπων είχαν τη χαρά να τη γνωρίσουν στη γη», όπως λέχθηκε επίσης χθες στην κηδεία της.

Σε μια κηδεία με τόσα πολλά παιδιά, από τον συνοικισμό αλλά και την κοινότητα Λιοπετριού (η οικογένεια κατοικεί στον συνοικισμό), μπροστά στα επαναλαμβανόμενα αθώα και παιδικά « γιατί», οι μεγάλοι δεν είχαν τι να απαντήσουν και πώς να απαλύνουν όλον αυτόν τον παιδικό πόνο.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά που έζησαν χθες το απόγευμα οι άνθρωποι που παρέστησαν στην κηδεία της μικρής Σάρας. Το μικρό της λευκό φέρετρο μεταφέρθηκε από ανθρώπους που την αγαπούσαν και το κρατούσαν στα χέρια τους από το σπίτι της μέχρι την εκκλησία. Και το ακολουθούσε μια λαοθάλασσα που θρηνούσε όσο πιο χαμηλόφωνα γινόταν. Σαν να μην ήθελε κανείς να σκιαχτεί η μικρή πριγκίπισσα που κοιμόταν μέσα του.

Κανένα παράπονο

Στενό μέλος της οικογένειας μιλώντας στον «Φ» αναφέρθηκε στο ιστορικό των αιτίων του θανάτου της, από την περασμένη Παρασκευή όταν έπαθε ανακοπή ενώ υποβαλλόταν σε επέμβαση στα δόντια και μέχρι την Τρίτη που ξεψύχησε. Αναφέρθηκε επίσης στα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί και ήταν αιτία να έχει προβλήματα στα δόντια. Τονίζοντας ότι η Σάρα έφυγε συνεπεία καρδιακής ανακοπής και δεν υπάρχει καμιά ιατρική υπαιτιότητα γι’ αυτό, ενώ ούτε η οικογένεια έθεσε τέτοιο ζήτημα ουδέποτε. Σημειώνεται ότι χθες το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος για διενέργεια νεκροψίας.

philenews.com

Exit mobile version