Site icon Hallocy

Κραυγή απόγνωσης απ΄τον θείο του Στυλιανού – Τα αδέρφια του είναι σε στέγη

Κραυγή απόγνωσης απ’ τον θείο του 15χρονου Στυλιανού που έχασε τόσο αναπάντεχα και άδικα τη ζωή του, στη φάρμα του πατέρα του.

Τα αδέρφια του παιδιού, που έδωσε τέρμα στη ζωή του, παραμένουν σε στέγη εδώ και 40 μέρες. Αυτό καταγγέλλει στο Πρωτοσέλιδο ο θείος του παιδιού και νονός της μικρότερης αδελφής του Στυλιανού. Ο κ.Χριστόδουλος Χριστοδούλου καταγγέλλει τις Υπηρεσίες Ευημερίας, ότι οι λειτουργοί τους είπαν ότι τα παιδιά θα έμεναν κάποιες μέρες σε στέγη για στήριξη από ψυχολόγο.

«Πήγαμε Δικαστήριο και εκεί δεσμεύτηκε το Γραφείο ότι θα πήγαινε στο πατρικό, να δει την κατάσταση που επικρατεί εκεί και θα επιδιορθωνόταν το σπίτι. Πήγαν όντως, είδαν ότι το σπίτι χρειάζεται επιδιορθώσεις.

Μας ευχήθηκαν καλή δύναμη. Πως μεταφράζεται αυτό; Φάνηκε στο αποτέλεσμα στο Δικαστήριο όπου πήγαμε στις 7 Οκτωβρίου. Εκεί είπαν να αποταθούμε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα να μας βοηθήσουν», είπε ο κ.Χριστοδούλου, ενώ επανειλημμένα ανέφερε ότι «ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν γιατί τα παιδιά είναι στη Στέγη».
«Στις 19 Σεπτέμβρη μας έστειλαν ένα χαρτί Δικαστηρίου 9 σελίδων το οποίο απλά κατηγορεί τους γονείς ότι είναι φτωχοί. Μέχρι σήμερα αν ρωτήσετε για ποιους λόγους τα παιδιά δεν είναι με τους γονείς τους, δεν ξέρουν να απαντήσουν».

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει κάτι σε βάρος του πατέρα, είπε ότι το 2012 είχε δώσει ένα χαστούκι στο παιδί του.

«Τα παιδιά τα έφυγαν από το σχολείο τους και τα πήγαν σε άλλο σχολείο της Λευκωσίας. Όταν ρωτήσαμε γιατί μετακινήθηκαν μας είπαν, ποιοι θα πηγαίνουν να τα πιάνουν».

Ακόμη, ο θείος των παιδιών είπε ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε να πάνε σπίτι του τα παιδιά. «Πήραν την αίτηση μου μετά από πολλές δυσκολίες και μου είπαν ότι την λαμβάνουν, «με κάθε επιφύλαξη», ανέφερε ο κ.Χριστοδούλου.

https://www.sigmalive.com

Exit mobile version