Site icon Hallocy

Τι εννοούμε όταν λέμε «παιδική πορνογραφία» – Πώς εντοπίζεται το υλικό

Με κάθε σοβαρότητα και σε πολλαπλά επίπεδα γίνεται η διερεύνηση της υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας με ύποπτο 42χρονο λογιστή από τη Λεμεσό.

Το Γραφείο Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ όπως ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο Βοηθός Υπεύθυνος του γραφείου, η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής ως προς το αδίκημα της παραγωγής παιδικού πορνογραφικού υλικού, αφού είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο στην Κύπρο, από την ίδρυση του γραφείου το 2007.

Ο κ. Κάρκας διαχώρισε ότι όταν μιλάμε για παιδική πορνογραφία εννοούμε ότι άσχετα πού ή πώς κακοποιούνται τα παιδιά, κάποιος δημιουργεί χρησιμοποιώντας τα ίδια τα παιδιά, αρχεία βίντεο ή φωτογραφίες και διαθέτει παραγωγή τέτοιου υλικού. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει σεξουαλική επαφή αυτή καθ’ εαυτή.

Στο παρόν στάδιο με τη μαρτυρία που υπάρχει για τη σχετική υπόθεση, δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση με την έννοια της επαφής.

Το γραφείο εξετάζει το πού και εάν διοχετεύτηκε το παραχθέν υλικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Γραφείο διαθέτει κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να ερευνήσει σε διεθνείς βάσεις δεδομένων το πού διοχετεύτηκε το υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Αναφορικά με το παρελθόν του 42χρονου, ότι δηλαδή ενώ συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για παρόμοιο ζήτημα, εντούτοις αφέθηκε ελεύθερος, ο κ. Κάρκας διευκρίνισε ότι στην υπόθεση εκείνη έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, αφού είχε εκδοθεί διάταγμα απομάκρυνσής του από χώρους που φιλοξενούνται παιδιά.

Πρόκειται για δυο διαφορετικές υποθέσεις σημείωσε, και τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άλλα αδικήματα.

sigmalive.com

Exit mobile version