Site icon Hallocy

Ελεύθερος ο 14χρονος αδελφοκτόνος-Επιστρέφει στο σπίτι του

Απορρίφθηκε το αίτημα της Δημοκρατίας για ανανέωση του διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας του 14χρονου, ο οποίος στις 6 Νοεμβρίου 2018, σκότωσε την εννιάχρονη αδελφή του στη Λάρνακα, για άλλους τρεις μήνες.

Παρότι ο ανήλικος συμπλήρωσε ένα χρόνο στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, η Νομική Υπηρεσία ζήτησε το πρωί από το Δικαστήριο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του στο Νοσοκομείο, αίτημα το οποίο απέρριψε το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε όπως ο ανήλικος αφεθεί ελεύθερος και επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 14χρονος, όντας ποινικά ανεύθυνος για το έγκλημα με βάση τη νομοθεσία δεν μπορούσε να παραπεμφθεί σε δίκη για το φόνο και νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο χώρο για ένα ολόκληρο χρόνο.

Στο μεταξύ χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ζητούσαν τη νοσηλεία του ανήλικου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για άλλους τρεις μήνες, όπως και «για την απραξία παντός υπευθύνου», όπως ανέφερε.

Ο κ. Χρίστου, έκανε λόγο, για «απραξία της πολιτείας η οποία αποβαίνει ”δολοφονική” για έναν ανήλικο, ο οποίος χωρίς να πρέπει να βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρείο, εντούτοις παραμένει έγκλειστος εδώ και 12 μήνες».

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση αντίδραση από μέρους του κράτους, «το οποίο όπως λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι, αδιαφορεί για ένα πολίτη του».

Exit mobile version