Κυριακή, Μάιος 31

«Ο Χάρι δεν είναι πια ευτυχισμένος»: η βιογραφία που έχει σοκάρει τους Βρετανούς για τον πρίγκιπα και την πραγματικότητα του γάμου του

Για πολλά χρόνια, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν γνωστός ως ο «γλεντζές» της βασιλικής οικογένειας, ένα αγόρι που κυρίως ήθελε να περνάει καλά. Μετά τον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ, και όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της Express, ο πρίγκιπας μοιάζει να ξανασυστήνεται στη βρετανική κοινή γνώμη ως κάποιος που εδώ και καιρό δεν είναι ο εαυτός του.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει βιογραφία του που κυκλοφόρησε πρόσφατα και καταγράφει τη μεταστροφή στη συμπεριφορά του, τη μελαγχολία και την οργή με την οποία εμφανίζεται εδώ και καιρό στα βρετανικά media, τα αψυχολόγητα ξεσπάσματα και τη αδιόραση τάση αποσκίρτησης από το άρμα του βρετανικού βασιλείου.

Η αρχή είχε γίνει με τις συνεντεύξεις, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που κατέγραφε την περιοδεία τους στην Αφρική και εν μέσω πυρών για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να ζουν: οι βρετανικές tabloid εδώ και καιρό δεν χαρίζουν κάστανα στο νεαρό ζευγάρι, επισημαίνοντας δηκτικά το πανάκριβο lifestyle καθώς και τους μη συμβατούς με τον θεσμό της Μοναρχίας τρόπο συμπεριφοράς τους.

Αυτό που αποθεωνόταν τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους, οι κάπως πιο cool τρόποι και τα χαριτωμένα ευρήματα με τα οποία προσπερνούσαν το σκληρό βασιλικό πρωτόκολλο. Μετά, ομως, άρχισε η σκληρή κριτική για την αυθάδεια και κάποτε την αγένεια με την οποία οι δυο τους αντιμετώπιζαν τις προκλήσεις της δημόσιας ζωής.

Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό και στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του ITV «Harry and Meghan: An African Journey», το βρετανικό έθνος άκουσε κάπως σοκαρισμένο το ζευγάρι να εξιστορεί το πώς όλοι αυτοί οι μήνες πέρασαν από πάνω τους.

Άκουσαν τη Μέγκαν να λέει ότι νιώθει σαν απλώς να είναι παρούσα στη ζωή της το τελευταίο διάστημα και όχι να τη ζει πραγματικά και τον πρίγκιπα να εμφανίζεται σε εξαιρετικά άβολη θέση για όσα είχαν συμβεί όλους τους προηγούμενους μήνες.

Αυτές ήταν οι αντιδράσεις που δημιούργησαν τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στους ανθρώπους του Παλατιού την αίσθηση ότι το ζευγάρι ετοιμάζεται να αποποιηθεί των τίτλων του και να φύγει μακριά από τη Βρετανία…

Τώρα η νέα βιογραφία με τίτλο «Harry: Conversations with the Prince» («Χάρι: συζητήσεις με τον Πρίγκιπα») της Angela Levin καταγράφει ένα βαθιά αλλαγμένο πρίγκιπα που καμία σχέση δεν έχει με τον παλιό του εαυτό.

«Όλο και πιο συχνά τώρα πια ο Χάρι φαίνεται σαν σκιά του παλιού του εαυτού: δυστυχισμένος, νευρικός, ανόρεχτος για οτιδήποτε, κάποτε απομακρυσμένος, απομονωμένος απ’ όλους και όλα», εξηγεί η συγγραφέας.

Η ίδια συνεχίζει ακόμη πιο κατηγορηματικά: «Είναι δύσκολο να πεις από πότε άρχισε να μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία και να βρίσκεται πια σε αυτή την κατάσταση, όμως, όλες αυτές οι αλλαγές, στις οποίες η Μαρκλ τον ενθάρρυνε να προχωρήσει, τελικά τον έκαναν να νιώθει έξω από τα νερά του, να μην αισθάνεται καθόλου σαν τον παλιό εαυτό του».

Βέβαια, κάποιες από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής του πρίγκιπα, μόνο βλαπτικές δεν μπορούν να θεωρηθούν. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η Μέγκαν τον ενθάρρυνε να κόψει το κάπνισμα, να βγάλει το αλκοόλ από τη ζωή του, να στραφεί στη vegan διατροφή και να ξεκινήσει γιόγκα.

Όμως, η βιογράφος παρατηρεί ότι ο πρίγκιπας χαλάρωσε και σε ό,τι είχε να κάνει με τις υποχρεώσεις που ο τίτλος του υπαγόρευε. Μέσα στο 2018, λόγου χάριν, εκπλήρωσε μόνο 193 σε σύγκριση με τις 507 που έφερε εις πέρας ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος.

«Μία καλά ενημερωμένη πηγή από το Παλάτι μου εξήγησαν ότι εδώ και καιρό, τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και ο Κάρολος ανησυχούν πολύ για εκείνον», καταλήγει η συγγραφέας.

Διαβάστε επίσης