Δευτέρα, 13 Ιουλίου

Animal Rescue Cyprus: 1.700 ζώα ελεύθερα αν δεν…

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Animal Rescue Cyprus (ARC) βρίσκεται «σε απελπιστική οικονομική κατάσταση», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Όπως αναφέρεται το Σωματείο συντηρεί 1700 ζώα για τα οποία πρέπει να φροντίσει με διατροφή, μεταφορές και ιατρικά έξοδα, ενώ εργοδοτεί για σκοπούς συντήρησης των ζώων, 40 εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές και συνεισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Δυστυχώς προστίθεται στην ανακοίνωση, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Animal Rescue Cyprus δεν δέχεται καμία βοήθεια από το Κράτος αλλά ούτε και από το κοινό που ενώ συνεχίζει να φέρνει ζώα για φροντίδα ταυτόχρονα αρνείται να συνεισφέρει στη συντήρησή τους.

Επιπρόσθετα σημειώνει η ARC συλλέγει τα νεκρά ζώα από τους δρόμους και τα μεταφέρει στην Κοφίνου πληρώνοντας για αυτή την υπηρεσία καθώς και για τη συλλογή των περιττωμάτων των ζωών, προσθέτοντας πως αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να την επωμιστούν άλλο και πως χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Αναφέρει πως αν δεν ληφθεί επείγουσα βοήθεια, όλα τα μέλη του προσωπικού του ARC θα σταλούν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για να διεκδικήσουν παροχές ανεργίας και όλα τα άλλα οφέλη που μπορούν να επιβαρύνουν την κυβέρνηση.

Οι πύλες των καταφυγίων θα ανοίξουν και 1700 ζώα θα απελευθερωθούν στο δρόμο, για να τα φροντίσει το Κράτος, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης