Πέμπτη, 2 Ιουλίου

«Ένα μεγάλο συγγνώμη στον Μιχάλη Τορναρίτη»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον Μιχάλη Τορναρίτη που έφυγε την περασμένη Τρίτη από τη ζωή ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας, του οποίου ο 28χρονος υπήρξε μέλος.

Στο μήνυμα του ο Σύνδεσμος, ζητά ένα μεγάλο συγγνώμη «για αυτά που ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε. Μιχάλη δεν ξέρω, αλλά η περίπτωση σου ίσως μας βοηθήσει να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

Στο μήνυμα σημειώνεται ότι ο Μιχάλης, «είχε μπροστά του μια ολόκληρη ζωή. Και όμως ο φίλος, ο αδελφός, ο συνάδελφος, Μιχάλης Τορναρίτης δεν είναι πια μαζί μας. Είναι στην γειτονιά των αγγέλων. Και συνέχεια μονολογείς…γιατί …γιατί… γιατί Θεέ μου; Με αφορμή την περίπτωση του Μιχάλη Τορναρίτη, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συναδέλφους».

Σημειώνεται ακόμα ότι, «πρέπει να μάθουμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Να μάθουμε να μοιραζόμαστε τον πόνο του συναδέλφου μας. Δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες σε κανένα. Ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη να φέρει η κοινωνία μας. Πολλές φορές “βάζουμε πίεση” σε κάποιον, χωρίς να ξέρουμε τα επακόλουθα».

«Υπάρχουν συνάδελφοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσες ώρες θα δουλέψουν. Ούτε καν το όνομα του συναδέλφου τους ρωτούν. Υπερβολές; Καθόλου. Μου έτυχε και εμένα να είμαι σε ένα πόστο και να πάω να αλλάξω συνάδελφο. Το αυτοκίνητο του ξεκινημένο. “Όλα καλά…καλό βράδυ”. Τέσσερις λέξεις…τυπικές. Γιατί; Για να κερδίσουμε δέκα λεπτά ύπνου; Να κερδίσουμε δέκα λεπτά ξεκούρασης; Κρίμα. Δυστυχώς, λόγω επαγγέλματος τα πόστα μας είναι το πρώτο μας σπίτι ( για πολλούς από εμάς). Το ιδανικότερο είναι να είμαστε κάτι παραπάνω από συνάδελφοι, με αυτούς που εργαζόμαστε καθημερινά. Δεν είναι κακό να ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Να ξέρουμε τα προβλήματα ο ένας του άλλου. Αυτό θα μας βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή, που θα αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος μας», συνεχίζει το μήνυμα.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος ζητά ένα μεγάλο συγνώμη από το Μιχάλη για αυτά που ίσως να μπορούσαν να κάνουν και δεν έκαναν. «Μιχάλη δεν ξέρω, αλλά η περίπτωση σου ίσως μας βοηθήσει να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ίσως η περίπτωση σου να μας βοηθήσει να καταλάβουμε την αξία της ΖΩΗΣ. Εμείς θα κρατήσουμε από εσένα το χαμόγελο σου και το ότι πάντα ήθελες να βοηθάς τον συνάνθρωπο σου. Η φωτογραφία που δημοσιεύω είναι από την φιλανθρωπική εκδήλωση για την Έλενα μας. Θυμάμαι ακόμη τα λόγια σου “Φίλε μακάρι να την βοηθήσει ο Θεός και να γίνει καλά. Είναι μικρή και έχει μια ζωή μπροστά της” . Και όμως Μιχάλη μου βιάστηκες να πάς να την συναντήσεις στον Παράδεισο. Καλό Παράδεισο Μιχάλη μου…καλό Παράδεισο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Τορναρίτης εντοπίστηκε νεκρός στο όχημα του κοντά στο φράγμα Αρμίνου την περασμένη Τρίτη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης