Site icon Hallocy

Κύπρια ηθοποιός έχασε την αποσκευή της και βρέθηκε…στα κατεχόμενα

Σε πολλούς έτυχε να χάσουν αποσκευές, ιδιαίτερα σε αεροπορικό ταξίδι με ενδιάμεσες μετεπιβιβάσεις, όμως πάντοτε έρχονται μετά από μια–δυο μέρες στον προορισμό τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τη γνωστή ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή, που επέστρεψε στην Κύπρο με ενδιάμεσους σταθμούς μετά από ταξίδι στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ταξίδευσε με την United Airlines από το διεθνές αεροδρόμιο «Newark» των ΗΠΑ για το Βερολίνο. Από το Βερολίνο ταξίδευσε με την Easy Jet για τη Βουδαπέστη και από τη Βουδαπέστη με την Ryanair για την Πάφο. Η αποσκευή της, όμως, δεν έφτασε ποτέ στο αεροδρόμιο Πάφου.

Μετά από διαδικασίες διαπιστώθηκε ότι η αποσκευή της είχε ξεμείνει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες προσπάθειες συνεννόησης με την Easy Jet, ώστε να σταλεί στην Κύπρο από το Βερολίνο με μια από τις τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας του συμπατριώτη μας Στέλιου Χατζηιωάννου προς Λάρνακα ή Πάφο.

Επικοινώνησαν με την επιβάτιδα και εξηγήθηκαν ότι θα της στείλουν το συντομότερο την αποσκευή της, καταγράφοντας διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα και όλα τα στοιχεία. Η Πάολα Χατζηλαμπρή εξήγησε πρόσθετα ότι αν είναι πρόβλημα να σταλεί στην Πάφο η βαλίτσα, είναι έτοιμη να την παραλάβει από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Χθες, το κινητό της κτυπούσε και με έκπληξη είδε να την καλεί αριθμός με τουρκικό πρόθεμα.

«Καλή σας μέρα, τηλεφωνούμε από το αεροδρόμιο του «Ερτζιάν», η βαλίτσα σας είναι εδώ και ελάτε να την παραλάβετε», της είπε η ευγενική φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. «Πού είναι το Ερτζιάν» ήταν η ερώτηση της Πάολας, που προφανώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η βαλίτσα της αντί στα νόμιμα αεροδρόμια του κράτους στάλθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων και μάλιστα από μια ιδιοκτησιακά τουλάχιστον συνδεδεμένη με την Κύπρο αεροπορική εταιρεία όπως η Easy Jet. «Στη βόρεια Κύπρο», ήταν η απάντηση.

Της εξήγησαν ότι από το Βερολίνο έφτασε μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου με πτήση της Turkish Airlines.

«Μπορείτε να μου την στείλετε και να πληρώσω τα έξοδα;» ρώτησε η Πάολα Χατζηλαμπρή, για να πάρει απάντηση ότι δεν στέλνουν βαλίτσες στις ελεύθερες περιοχές.

Έτσι η ηθοποιός αναγκάστηκε χθες να μεταβεί -για πρώτη φορά όπως δήλωσε στον «Φ»- στα κατεχόμενα, αφού εξηγήθηκε στο οδόφραγμα με τους αστυνομικούς, μην βρει και κανένα μπελά γιατί φέρνει τη βαλίτσα της.

Έρευνα του «Φ» έδειξε ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης εδάφους στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με τις οποίες συνεργάζεται η Easy Jet, αναζήτησαν την «πρώτη πτήση για Κύπρο» ώστε να στείλουν την αποσκευή και αυτή ήταν για το παράνομο «Ερτζιάν» μέσω Τουρκίας και τα ερωτήματα για το πώς επιτρέπεται αυτό στα λογισμικά, αλλά και για τον ρόλο διεθνών οργανισμών όπως η ΙΑΤΑ να αιωρούνται.

philenews.com

Exit mobile version