Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου

Θανατηφόρο Λεμεσού: Συλλαμβάνουν ξανά τον 50χρονο Ρώσο για ανθρωποκτονία

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία θα έρθει ο 50χρονος Ρώσος που, αιτία της αυξημένης ταχύτητάς του προκάλεσε το θάνατο του άτυχου 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, πατέρα ενός παιδιού, σε τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Σήμερα αναμένεται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού να αιτηθούν από το Δικαστήριο την έκδοση εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία αυτή τη φορά εις βάρος του 50χρονου. Μετά την εξασφάλιση του εντάλματος, θα ακολουθήσει η σύλληψη του οδηγού που νοσηλεύεται σε εκτός κινδύνου κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με σοβαρά τραύματα, ενώ αύριο πιθανότατα θα λάβει χώρα η διαδικασία της προσωποκράτησής του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Τροχαία, ο 50χρονος Ρώσος «πετούσε» με το όχημά του εντός του αυτοκινητοδρόμου, ενώ ο έλεγχος αλκοόλης υπέδειξε τιμή εκατόν έντεκα, ενώ λήφθηκε δείγμα και για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο Διευθυντής Τροχαίας, Γιαννάκης Γεωργίου, υπογράμμισε την ανάγκη αφοσίωσης την ώρα της οδήγησης, καθώς όλοι είμαστε υποψήφια θύματα. Ερωτηθείς για τους παράγοντες που οδήγησαν στη μοιραία σύγκρουση απάντησε:

Γιαννάκης Γεωργίου – Διευθυντής Τροχαίας
Ήταν η υπερβολική ταχύτητα και ήταν μεθυσμένος με 111 μιλιγκράμ, τότε τι άλλο θέλουμε; Συνειδητά οδηγήθηκε στην πράξη του.

«Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα, εμείς φταίμε σαν άνθρωποι, όχι οι νόμοι ούτε η Αστυνομία» ανέφερε ο Διευθυντής, τονίζοντας την ενεργή δράση της Αστυνομίας σε καθημερινή βάση με ελέγχους, καταγγελίες και δημόσιες διαλέξεις.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης