Site icon Hallocy

Θανατηφόρο Λεμεσού: Υπό εξαήμερη κράτηση ο 50χρονος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του σχετικά με υπόθεση ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε σήμερα ο 50χρονος Ρώσος ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου.

Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του δεν έφερε ένσταση στη διαδικασία.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι ο 50χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μέχρι χθες Παρασκευή το πρωί, είναι καλά στην υγεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, είπε, εκτελέστηκε νέο ένταλμα σύλληψης του, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Τύφλα στο μεθύσι
Υπενθυμίζουμε ότι το άτυχος Παναγιώτης κτυπήθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του από το όχημα του 50χρονου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και «τύφλα» στο μεθύσι. Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν να εγκλωβιστεί ο 27χρονος στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του και το όχημα του 50χρονου, τύπου SUV, να αναποδογυριστεί. Για τον απεγκλωβισμό του 27χρονου κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τη σφοδρότητα της σύγκρουσης επιβεβαίωσε και η νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του Παναγιώτη Χριστοφόρου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, μετά από νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες το πρωί στη σορό του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, διαπιστώθηκε «πλήρης διατομή της θωρακικής αορτής, κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αιμορραγία εγκέφαλου, ρήξη ύπατος και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων».

Οργή και αμείλικτα «γιατί»
Οργισμένοι οι συμπολίτες μας από το νέο θανατηφόρο, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για «δολοφονία». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «ο άτυχος Παναγιώτης δεν έφταιγε σε τίποτε…Αυτό που έφταιγε ήταν η εγκληματική ανευθυνότητα ενός οδηγού δολοφόνου, ο οποίος έπιασε τιμόνι έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έλεγχο αλκοόλης που υποβλήθηκε, το μηχάνημα χτύπησε κόκκινο, δείχνοντας 111 mg αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο». Σε άλλη ανάρτηση, πολίτης σημειώνει: «Ο Παναγιώτης δεν είναι απλά ακόμα ένα θύμα του Μολώχ της ασφάλτου, αλλά θύμα της ασυνειδησίας και της εγκληματικής ανευθυνότητας όσων παίρνουν τιμόνι έχοντας προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ και όσων μετατρέπουν τα οχήματά τους σε εν κινήσει φονικά όπλα…». «Ένας συνομήλικός μου έχασε τη ζωή του χωρίς να φταίει, απλά επειδή ένας κύριος αποφάσισε να πιει «λιγάκι» παραπάνω. Στη θέση του Παναγιώτη θα μπορούσα να είμαι εγώ ή εσύ, το παιδί σου. Σκέψου πριν οδηγήσεις», ήταν το σχόλιο άλλου χρήστη. «Ο κόσμος έχει δίκιο να ζητάει αυστηρότερη νομοθεσία. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο νόμος πρέπει να γίνει αυστηρότερος έτσι ώστε να είναι αποτρεπτικό να συμπεριφέρεσαι απερίσκεπτα και ανεύθυνα στο τιμόνι. Οι πράξεις σου έχουν αντίκτυπο σε συμπολίτες μας. Γίνονται συζητήσεις για τη νομοθεσία και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στο να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Π» ο βουλευτής Γιώργος Γεωργίου.
Σε δηλώσεις του ΜΜΕ, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Παναγιώτη, Ηλίας Χρίστου, ανέφερε ότι αναμένεται να κατατεθεί αγωγή αποζημιώσεων για το ανήλικο παιδί του 27χρονου.

Την ίδια ώρα το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις έρευνες, τη συλλογή τεκμηρίων και μαρτυρίων, που θα στοιχειοθετήσουν την υπόθεση με το θανατηφόρο. Να σημειώσουμε πως με ανακοίνωσή της η Αστυνομία παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η σύγκρουση να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λεμεσού στον αριθμό 25805252 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Exit mobile version