Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου

Μυστήρια εξαφάνιση 35χρονης οδηγεί στην Κύπρο: Το βαν και το τελευταίο sms

Η εξαφάνιση της Claudia Lawrence από τη Βρετανία το 2009 ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από ντοκιμαντέρ του Channel 5, το οποίο εξετάζει τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην 35χρονη δέκα χρόνια πριν. Αν και οι ερευνητές θεωρούν επικρατέστερο σενάριο η Claudia να έχει δολοφονηθεί, το ντοκιμαντέρ εξετάζει το σενάριο η 35χρονη να είναι ζωντανή και να ζει είτε στην Ολλανδία είτε στην Κύπρο.

Η 35χρονη εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο.

Παρά τη μεγάλη έρευνα της αστυνομίας δεν έχει διαφανεί ακόμα τι έχει απογίνει η 35χρονη.

Εντούτοις, το νέο αυτό ντοκιμαντέρ βάζει στο κάδρο των σεναρίων και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ, η 35χρονη φέρεται να έφυγε για την Κύπρο, στο πίσω μέρος ενός βαν.

Το τελευταίο μήνυμα που εντοπίστηκε στο κινητό της προερχόταν από την φίλο της στην Κύπρο, ενώ είχε επισκεφτεί το νησί και συγκεκριμένα την Πάφο δύο χρόνια πριν εξαφανιστεί με τη φίλη της Jen King.

Η φίλη της ανέφερε στο ντοκιμαντέρ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε ποτέ εδώ. Της άρεσε να είναι μακριά, αγαπούσε τη ζέστη και το μαύρισμα. Είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κύπρο».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικές έρευνες έγιναν και στην Κύπρο.

Ιδιοκτήτης μπαρ στην Πάφο, ο οποίος γνώριζε τον άντρα, ανέφερε: «Μία από τις θεωρίες είναι ότι πιθανόν να έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο στο πίσω μέρος ενός βαν και έφτασε στην Κύπρο. Για να μεταφέρεις κάποιο από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο σε ένα βαν, θα πρέπει να περάσεις από ένα αριθμό τελωνειακών ελέγχων. Δεν θα την έβρισκαν κάποια στιγμή, πώς θα άντεχε στο πίσω μέρος ενός βαν για τόσο μεγάλη διάρκεια. Είναι απίθανο».

Το διαβατήριο της 35χρονης έχει εντοπιστεί στο σπίτι της, ενώ ο πατέρας δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη Βρετανία.

Ο ερευνητής της υπόθεσης ακόμα δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση: Η Claudia Lawrence έχει εξαφανιστεί ή έχει δολοφονηθεί;

Διαβάστε επίσης