Τετάρτη, Μάιος 27

“Γιατί μου το έκανες αυτό; Ήμουν μόνο 14 όταν με βίασες…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον τζιχαντιστή βιαστή της ήρθε η Ashwaq Hajji Hameed, μια Γιαζίντι γυναίκα η οποία πωλήθηκε ως δούλα όταν ήταν 14 ετών και έγινε σκλάβα του σεξ για μέλος του ISIS. Τον κοίταξε στα μάτια και του έθεσε όλα αυτά τα ερωτήματα που την βασανίζουν εδώ και τόσα χρόνια.

Η Ashwaq είχε καταφέρει να αποδράσει και να διαφύγει στη Γερμανία, όπου άρχισε καινούργια ζωή. Το 2018 όμως, πέτυχε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης τον βιαστή της, τον Abu Human, ο οποίος τη σταμάτησε λέγοντάς της απειλητικά “ξέρω πού μένεις”.

Κατατρομαγμένη έφυγε και εγκαταστάθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ μαζί με τον πατέρα της. Όταν έμαθε όμως ότι βρίσκεται στη φυλακή, αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημα της, να τον συναντήσει και να μάθει γιατί έγιναν όλα αυτά.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου.

“Μου κατέστρεψες τη ζωή την ημέρα που με βίασες, όταν ήμουν μόλις 14 ετών”

Με αυτά τα λόγια άρχισε, ζητώντας του να την κοιτάξει στα μάτια, να της απαντήσει όλα τα ερωτήματα που τη βασανίζουν και που ακόμα τη στοιχειώνουν.

“Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν μόνο 14 όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Συναισθήματα; Κάποια τιμή; Ήμουν 14 χρονών. Η ηλικία της κόρης σου! Του γιου σου! Η ηλικία της αδερφής σου! Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή. Μου πήρες τα πάντα. Όλα όσα ονειρεύτηκα. Τώρα όμως, ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια. Ξέρεις τι είναι η μοναξιά”.

Και μετά από την εξομολόγηση της κατέρρευσε και σωριάστηκε στο έδαφος, χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Διαβάστε επίσης