Site icon Hallocy

Κατεχόμενα:Απίστευτη απαγωγή-“Θα σε σκοτώσουμε και θα φανεί αυτοκτονία”

Η απαγωγή και ο ξυλοδαρμός 74χρονης, η ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ειδήσεων σχετικά με τις «εκλογές» του 2020, οι αντιδράσεις της ε/κ πλευράς στην υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, η έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» για τα οικονομικά του «τμήματος βακουφίων» αλλά και οι εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο τεσσάρων νεαρών ατόμων, που παρασύρθηκαν πέρσι από τα καταρρακτώδη νερά σε δρόμο στον Πενταδάκτυλο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα σε σκοτώσουμε και θα το κάνουμε να φαίνεται ότι αυτοκτόνησες» αναφέρεται στην υπόθεση σχετικά με την απαγωγή και ξυλοδαρμό 74χρονης, ιδιοκτήτριας χρυσοχοείου και προβάλλει δηλώσεις του θύματος σχετικά με τα όσα έζησε στα χέρια των δύο δραστών. Η «αστυνομία» έχει ήδη συλλάβει πέντε άτομα ως υπόπτους. Αναφορά γίνεται και στη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Βρετανό Πρωθυπουργό στο Λονδίνο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα σε πρόταση της «κυβέρνησης» για να χαριστούν χρέη σε πολίτες, οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσκολιών χρωστούν μεγάλα ποσά στην «αρχή ηλεκτρισμού».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ένας Μουσταφάς, 4 Ερντογάν» αναδημοσιεύει ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τις παράνομες εκλογές του 2020 στην οποία αναφέρεται ότι οι 4 πιθανοί «υποψήφιοι» Ερσίν Τατάρ, Σιμπέλ Σιμπέρ, Κουντρέτ Οζερσάι και Τουφάν Ερχιουρμάν εκπροσωπούν τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν ενώ απέναντι σε αυτούς βρίσκεται ο Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού αναφέρεται σε ξυλοδαρμό μουσικού και ραδιοφωνικού παραγωγού από θαμώνα σε μπαράκι στον κατεχόμενο Καραβά, γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει το τραγούδι που του ζητήθηκε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην απαγωγή και ξυλοδαρμό της 74χρονης Σουλεϊχά Αργκιούτεν, από την οποία οι δράστες ζητούσαν τα κλειδιά του χρυσοχοείου, του οποίου είναι ιδιοκτήτρια.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αναστάτωσε τον νότο η συμφωνία με την Λιβύη» αναδημοσιεύει δημοσιεύματα από τον ε/κ Τύπο σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της υπογραφής του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή. Αλλού αναφέρεται σε υπόθεση παραποίησης εγγράφων σχετικά με εισαγωγή ηλεκτρικών συσκευών στο ψευδοκράτος, με τα οποία πιστοποιήθηκε ψευδώς ότι ακολουθούν τους «κανονισμούς». Αναφορά γίνεται και σε σύλληψη άντρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης 15χρονης.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη η ζημιά στα βακούφια» γράφει ότι δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» σχετικά με τα βακούφια. Η Εμινέ Ντιζνταρλί εξηγεί με λεπτομερή τρόπο πως κατάφερε το «τμήμα βακουφίων» να φτάσει σε επίπεδο χρεοκοπίας. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη του Αχμέτ Σουνάρ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης σε τουαλέτα εστιατορίου. Γράφει ακόμα ότι χθες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώθηκαν εκδηλώσεις και στα κατεχόμενα από Μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν υπήρξε επαφή με μηχανικό και έργο» αναφέρεται στις εξελίξεις στις έρευνες για το τραγικό ατύχημα πέρσι στον Πενταδάκτυλο, με τέσσερα θύματα και γράφει ότι, δημοσιογράφος της εφημερίδας προσπάθησε χθες να μιλήσει με το «τμήμα αυτοκινητοδρόμων» σχετικά με τα πορίσματα της έκθεσης, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση ξυλοδαρμού 74χρονης στο κατεχόμενο Κιόνελλι, την οποία απήγαγαν έξω από την οικία της και αφού την έδεσαν, την κτύπησαν. Γράφει ακόμα ότι σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο «γραφείο πολεοδομικού προγραμματισμού» κατά την οποία αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση και να ψηφιστεί το τελικό σχέδιο για τις περιοχές Αμμοχώστου, Τρικώμου και Αγίου Σεργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Exit mobile version