Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου

Μειώνουν το ωράριο εργασίας για τους αστυνομικούς

Ικανοποιείται, μετά από πολλά χρόνια, το πάγιο αίτημα της Αστυνομίας Κύπρου για εξομοίωση του ωραρίου των αστυνομικών με αυτό των υπαλλήλων στην Δημόσια Υπηρεσία.

Η πρόταση νόμου που προνοεί μείωση του ωραρίου των αστυνομικών από 40 ώρες την εβδομάδα σε 37,5, οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα.

Σημειώνεται ότι η εξομοίωση του ωραρίου θα γίνει σταδιακά και συγκεκριμένα από το 2020 θα αρχίσει η μείωση του ωραρίου των αστυνομικών κατά 30 λεπτά και το 2021 και το 2022 το ωράριο των αστυνομικών θα μειωθεί επιπλέον κατά μια ώρα.

Εξάλλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Νομικών πως θα επιλύσει τυχόν προβλήματα, που θα προκύψουν, λόγω της μείωσης των ωρών εργασίας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Δημήτρης Δημητρίου, είπε ότι είναι εργασιακό και ανθρώπινο δικαίωμα η εργασία για 37,5 ώρες την εβδομάδα, για να προσθέσει πως «σίγουρα είναι ένα κομβικό σημείο για την αστυνομική δύναμη της Κύπρου».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, είπε ότι φαίνεται να γίνεται μια προσπάθεια εξομοίωσης σε ένα νευραλγικό τομέα, που αφορά τη δημόσια ασφάλεια και τάξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε την ικανοποίησή της, γιατί όπως είπε, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν πως υπάρχει μελέτη από κυβερνητικής πλευράς για κάλυψη των κενών που ίσως προκύψουν.

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, είπε ότι τα μέλη της Επιτροπής Νομικών έχουν διαβεβαιώσει τα μέλη της αστυνομίας ότι έχουν κάθε βοήθεια γιατί την αξίζουν.

«Χρειάζονται και τα μέλη της αστυνομίας την ίδια μεταχείριση», είπε.

Διαβάστε επίσης