Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου

Κωνσταντίνου και Ελένης από το… 1921: Η απίστευτη αποκάλυψη για την κορυφαία σειρά!

Ανατρέπονται τα πάντα!

Το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι η πιο πετυχημένη σειρά στην ελληνική τηλεόραση δίχως αμφιβολία και την πρώτη του εμφάνιση την έκανε το… 1921! Όχι ακριβώς η σειρά αλλά κάτι άλλο! Τι ακριβώς;

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

1.Η μουσική των τίτλων είναι ένα διάσημο ορχηστρικό κομμάτι σε ρυθμό πάσο ντόμπλε του Πασκουάλ Μαρκίνα Νάρο που γράφτηκε το 1921 και είναι σήμερα γνωστό και ως ο Ισπανικός Τσιγγάνικος Χορός.

2.Υποψήφια για το ρόλο της Ελένης ήταν αρχικά η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

3.Σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Κώστας Λυχναράς ο οποίος υπήρξε σκηνοθέτης ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60 όπως: ο «Φίφης, ο ακτύπητος» 1966, «Κάνε με πρωθυπουργό» 1965, και «Η αδερφή μου θέλει ξύλο» 1966.

Κωνσταντίνου και Ελένης

4.Στο σίριαλ έκαναν γκεστ εμφανίσεις ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσα τους η Μάρθα Καραγιάννη, ο Ανδρέας Ντούζος, η Άννα Κυριακού, η Κατερίνα Γιουλάκη αλλά και νεότεροι όπως οι: Άρτο Απαρτιάν, Δήμητρα Παπαδήμα, Σωτήρης Βάγιας, Ελένη Φιλίνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νεφέλη Ορφανού, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη και άλλοι. Έκτακτη εμφάνιση έκανε και η θρυλική Ελένη Λουκά ενώ πέρασμα έκανε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, μία εμφάνιση που μάλλον πέρασε απαρατήρητη.

5.Το «Μωρή Κατακουζήνα» δεν ήταν γραμμένο στο σενάριο της σειράς αλλά φράση έμπνευση της Ελένης Ράντου στα πλαίσια του αυτοσχεδιασμού, την οποία και της επέτρεψε ο Χάρης Ρώμας.

6.Η Μαρία Λεκάκη, που κρατά το ρόλο της Πέγκυ, έχει ξεκινήσει την καριέρα της παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το 2009, κατέκτησε μια θέση στις 10 καλύτερες γυναίκες Ελληνίδες ηθοποιούς κωμωδίας έπειτα από τα αποτελέσματα του The Twenty (7 χρόνια Mega Channel). Στο σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» έκανε μόδα το “Σκύλες της Λύσσας…“από τους πρώτους στίχους στο αρχαίο έργο του Ευριπίδη “Βάκχες”.

7.Ο Μανώλης θαμώνας του μπαρ, ήταν και ενδυματολόγος της σειράς. Λέγεται Μανώλης Γαλετάκης και η κύρια δουλειά του στο σίριαλ δεν ήταν να πίνει βότκες με τον σκύλο του τον Αρφ, αλλά να ντύνει τους πρωταγωνιστές. Ήταν επίσης ενδυματολόγος στις «Σαββατογεννημένες».

8.Το 1998 σε ηλικία μόλις 2 ετών κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο σίριαλ η κόρη της Ελένης Ράντου…

9.Το τέλος της θρυλικής σειράς, όσο και αν φαίνεται περίεργο το είδαμε στην επόμενη τηλεοπτική δουλειά του Χάρη Ρώμα. Στο σίριαλ “Λίφτινγκ”, βλέπουμε τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό να ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι έχει πάρει διαζύγιο από την Ελένη Βλαχάκη, διεκδικεί το σπίτι και φυσικά προσπαθεί ακόμα να εκδώσει το θρυλικό σύγγραμα του για το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο.

10.Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας – Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε δημοφιλής ακόμα και σε παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της.

Διαβάστε επίσης