Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου

Οργή, αγανάκτηση και απελπισία από τους γονείς παιδιών με αναπηρίες

Οργή, αγανάκτηση και απελπισία. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν τα συναισθήματα γονιών παιδιών με αναπηρία, των οποίων το επίδομα αποκόπηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με το αιτιολογικό της θέσπισης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

κκκκ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο όπου συνάντησαν τα μέλη της ΚΥΣΟΑ, που πραγματοποιούν εκδήλωση με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

κκκκ

Γονείς που μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής Alpha Eνημέρωση ζήτησαν από το κράτος να σεβαστει τις σχετικές συμβάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ακολούθως, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων είχε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρο Δημητρίου, με τον οποίο συμφωνήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αρμοδίων φορέων για το θέμα στις 18 Δεκεμβρίου.

κκκκ

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης