Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος και προβλήματα στο οδικό δίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι τις 16:00 το απόγευμα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

“Οι βροχοπτώσεις είναι κανονικές σε ένταση αλλά διαρκούν αρκετή ώρα. Συνολικά η βροχόπτωση που παίρνουμε είναι πολύ περισσότερες από μια καταιγίδα 40 λεπτών. Είχαμε περιπτώσεις στα νοτιοανατολικά που οι βροχοπτώσεις ήταν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ο Ανώτερος Μετεωρολογικός λειτουργός, Φίλιππος Τύμβιος.

Θα παρατηρηθεί μια ύφεση των φαινομένων σήμερα το μεσημέρι, όπως είπε, ο κ. Τύμβιος.

“Τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε τοπικές βροχές και υπάρχει εξαιρετικά μικρό ενδεχόμενο για καταιγίδες”.

Πρόσθεσε ότι πιθανή είναι και η χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές και σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή.

Χρειάζεται προσοχή στο οδικό δίκτυο, δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιάννης Γεωργίου.

“Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερη προσεκτικοί. Πρέπει να ελέγξουν τα ελαστικά, τους καθαριστήρες και τα φώτα”.

ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΝΕΡΟΥ

Αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου που έκλεισε χθες βράδυ λόγω συσσώρευσης νερού ο κ. Γεωργίου είπε πως ο δρόμος έκλεισε για προληπτικούς δρόμους.

“Ίσως ήταν η πολλή βροχόπτωση στην περιοχή για αυτό να δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα”.

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Σε 47 κλήσεις για βοήθεια, 8 πυρκαγιές,37 ειδικές εξυπηρετήσει και 2 ψευδείς κλήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από μέχρι τις 6:00 σήμερα το πρωί.

Από τις 37 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 25 αφορούσαν τις βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στην Επαρχία Λάρνακας, σημειώθηκαν 7 κλήσεις που αφορούσαν 1 άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας, 2 διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής,2 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων και 1 άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της Μαρίνας Λάρνακας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, σημειώθηκαν 18 κλήσεις που αφορούσαν τα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρη, Σωτήρα και Πρωταρά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις αφορούσαν 12 εισροές όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια

Πως θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες

Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να εξασθενούν το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι 4 και αρχικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ, και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα στα ανατολικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ το βράδυ αναµένονται περισσότερα φαινόµενα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.Την Κυριακή, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως µετά το µεσηµέρι, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές και σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή.

*Κεντρική Φωτογραφία: Κατερίνα Κωνσταντίνου

alphanews.live

Διαβάστε επίσης