Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Φωτιές ανάβει ο «γκέι» Χριστός στο Netflix – Μαζεύουν υπογραφές για να κατεβεί

Αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν πως διέγραψαν τη συνδρομή τους στο Netflix

Μία νέα κωμωδία του Netflix με πρωταγωνιστή τον Ιησού Χριστό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βραζιλία και όχι μόνο.

Ένα διάσημο από το YouTube γκρούπ κωμικών με το όνομα Porta dos Fundos είναι οι εμπνευστές της ταινίας που ξεκίνησε να στριμάρει στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου.

Η ταινία ονομάζεται «The First Temptation of Christ» («Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού») και έχει διάρκεια 47 λεπτά. Η υπόθεση της ταινίας είναι ο Χριστός που γίνεται 30 χρονών και φέρνει έναν φίλο του στο σπίτι για να γνωρίσουν οι γονείς του.

Οι αντιδράσεις πηγάζουν από το γεγονός πως η ταινία αφήνει να εννοηθεί πως ο Χριστός ήταν ομοφυλόφιλος.

Μάλιστα έχει ξεκινήσει μία ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών που μέχρι στιγμής μετρά 1.630.000 υπογραφές ανθρώπων που θέλουν να “κατέβει” η ταινία από την πλατφόρμα. Να σημειωθεί ότι στη Βραζιλία ζουν οι περισσότεροι Καθολικοί από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Η ταινία εξόργισε όπως ήταν φυσικό και τους χρήστες του Twitter. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν πως διέγραψαν τη συνδρομή τους στο Netflix. «Δεν με ενοχλεί καθόλου ο άλλος να είναι γκέι, αλλά όχι να χλευάζουν τον Θεό μου».

Ακόμη και ο γιός του προέδρου της Βραζιλίας είναι στο πλευρό των πιστών: «Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά αξίζει αυτό την επίθεση στα “πιστεύω” του 86% του πληθυσμού;».

Οι δημιουργοί της ταινίας Porta dos Fundos από την πλευρά τους εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι «εκτιμούν την καλλιτεχνική ελευθερία και το χιούμορ μέσω της σάτιρας στα πιο διαφορετικά πολιτισμικά θέματα της κοινωνίας μας και πιστεύουν ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα βασικό οικοδόμημα για μια δημοκρατική χώρα».

Διαβάστε επίσης