Site icon Hallocy

Χριστούγεννα με βροχές, καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αργότερα κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο, ενώ τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο, ενώ τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και θα κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Exit mobile version