Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Αυτές οι τροφές δίνουν τις κατάλληλες βιταμίνες για την καταπολέμηση της γρίπης

Η γρίπη τον χειμώνα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να την αποφύγεις και να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με τις σωστές βιταμίνες.

Οι ειδικοί σου δίνουν την απάντηση και σου λένε ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες που δρουν ενάντια στη γρίπη και από ποιες τροφές θα τις πάρεις.

Οι βιταμίνες που χρειάζεσαι

Οι βιταμίνες που δίνουν ένα boost στο ανοσοποιητικό είναι οι A, C και D3. Σε συνδυασμό με προβιοτικά και ψευδάργυρο, έχεις μία καλή φυσική συνταγή ενάντια στη γρίπη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχεις έλλειψη στη βιταμίνη D, γιατί δεν εκτίθεσαι στον ήλιο, πράγμα που θα ενίσχυε το ανοσοποιητικό σου.

Οι τροφές που σου δίνουν βιταμίνες

Εκτός από συμπληρώματα βιταμίνης, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες A και C. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα σου και δρουν αποτελεσματικό στο ανοσοποιητικό. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να τρως γλυκοπατάτα, καρότα, kale και κολοκύθι για τη βιταμίνη Α. Φάε επίσης πιπεριές, ακτινίδιο, γκουάβα, φράουλες, πορτοκάλια, μπρόκολο και μαϊντανό για τη βιταμίνη C. Η κατανάλωση αντίστοιχων τροφών σου δίνει τη σωστή άμυνα και τις βιταμίνες που προστατεύουν τον οργανισμό σου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ψευδάργυρος και προβιοτικά

Ο ψευδάργυρος, αποδεδειγμένα, μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της γρίπης. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτό το στοιχείο είναι: τα όστρακα, τα θαλασσινά, τα φασόλια, οι φακές, οι ξηροί καρποί και η σόγια.

«Τα προβιοτικά βοηθούν την υγεία του εντέρου σου. Επίσης, δυναμώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε όλον τον οργανισμό. Οι ιδανικές τροφές που σου δίνουν τα απαραίτητα προβιοτικά, είναι το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο και οι πίκλες. Ωστόσο, η διατροφολόγος σου επισημαίνει ότι πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και να δεις αν χρειάζεσαι ειδική φαρμακευτική περίθαλψη ή αν απαγορεύεται να καταναλώνεις συγκεκριμένες τροφές.

Διαβάστε επίσης