Τρίτη, Φεβρουάριος 25

Ζήσαμε την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα… μέχρι τώρα!

Η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα μέχρι τώρα καταγράφηκε χθες βράδυ, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να πέφτει στους 0 βαθμούς και στα ορεινά στους -4.

Μιλώντας στον «Πολίτη 107.6» και στην εκπομπή «Γκρίζα Ζώνη», ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, χαρακτήρισε το βράδυ που πέρασε ως τη «νύχτα με τα χαμηλότερα ελάχιστα της παρούσας χειμερινής περιόδου».

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι χθες βράδυ σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, η οποία έμοιαζε με χιονόπτωση, προσθέτοντας ωστόσο ότι επρόκειτο για χαλάζι και όχι για χιόνι.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, κυρίως µετά το µεσηµέρι.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Κυριακή µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα και την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης