Πέμπτη, Φεβρουάριος 20

Παραδόθηκε ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι

Έρευνα για αδίκημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά διέταξε η εισαγγελέας εις βάρος του αστυνομικού

Παραδόθηκε ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι.

Ο αστυνομικός παρουσιάστηκε στην Ευελπίδων μαζί με τον δικηγόρο του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό. Ο άντρας, όπως είχε γίνει γνωστό είχε εξαφανιστεί και αναζητούνταν από τις αρχές.

Ο άντρας φέρεται να προσπαθούσε να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με τον προϊστάμενό του, ζητώντας του ρεπό, επικαλούμενος σοβαρό προσωπικό λόγο. Όταν το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο προιστάμενός του επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του, ωστόσο, δεν το έπραξε.

Ο εισαγγελέας διέταξε εις βάρος του αστυνομικού έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο καταγραφέν υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που φαίνεται να είναι Ρομά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης