Site icon Hallocy

Διπλό φονικό: Η ώρα της απόφασης για τον Χατζηγεωργίου

Αυλαία σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το Παγκύπριο το 2018, με τη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, καθώς ο τελευταίος κατηγορούμενος, Μάριος Χατζηξενοφώντος οδηγείται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου και θα ανακοινωθεί η τελική ετυμηγορία.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2019, όπου και βρέθηκε ξανά ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου εξέφρασε τη θέση ότι ο Χατζηξενοφώντος, έχοντας πλήρη επίγνωση, όχι μόνο βοήθησε τον Λοΐζο Τζιωνή, πριν, κατά και μετά την διάπραξη του διπλού φονικού, αλλά τον παρότρυνε ταυτόχρονα στην τέλεση των εγκλημάτων, καλώντας το Δικαστήριο να κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
«Πρόκειται για υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας, η οποία εκτυλίχθηκε μέσα στην κατοικία μιας φιλήσυχης οικογένειας σε μια ήρεμη συνοικία στην Λευκωσία, ενώ οι ένοικοι δεν είχαν βλάψει ή προκαλέσει ποτέ κανέναν», ανέφερε και πρόσθεσε : «Η οικογένεια ξεκληρίστηκε, οι γονείς θύματα σφαγιάστηκαν στο σπίτι τους και ο ανήλικος γιος τους, επίσης θύμα, απήχθηκε βίαια από άγνωστό του πρόσωπο που κρατούσε μαχαίρι, από το κρεβάτι του, ενημερώθηκε ψυχρά ότι δολοφονήθηκαν οι γονείς του, αναγκάστηκε να ανοίξει στον κατηγορούμενο να εισέλθει στην κατοικία, κλείστηκε σε υπόγειο κελάρι, ώσπου και κατάφερε να δραπετεύσει και είδε σε λίμνη αίματος, άγρια δολοφονημένους τους γονείς του”.

Η κα. Ευθυβούλου εξέφρασε τη θέση ότι « ο κατηγορούμενος και ο Τζιωνής δρούσαν μαζί, οργανωμένα και σχεδιασμένα», κάνοντας λόγο για «παράλογες και αντιφατικές απαντήσεις» και «ψέματα» από πλευράς του κατηγορουμένου.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο και ήταν και αυτός άλλο ένα θύμα του Λοΐζου Τζιωνή, «ο οποίος εξαναγκάστηκε και εξαπατήθηκε να λάβει μέρος σε μια σειρά αδικημάτων υπό την απειλή θανάτου τόσο του ίδιου όσο και μελών της οικογένειας του».

Υποστήριξε επίσης πως είναι αθώος «γιατί όποιος ρόλος διαδραματίστηκε από τον ίδιο ήταν κάτω από το καθεστώς εξαναγκασμού, εκφοβισμού, απειλής και χρήσης βίας για τη ζωή του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του».

«Η σφαγή έγινε από τον Λ. Τζιωνή. Ο Μάριος δεν γνώριζε για αυτό το συμβάν, δεν άκουσε και δεν είδε την σφαγή. Απειλήθηκε από τον Λ. Τζιωνή να τον ακολουθήσει, εξαπατημένος από το ότι θα πήγαιναν σε κάποιο φίλο του Τζιωνή που του χρωστούσε χρήματα, για να του εξοφλήσει τα 90 ευρώ που του χρωστούσε», αναφέρει η υπεράσπιση και προσθέτει : «Ναι, υπάρχει μια αβάσταχτη επιπολαιότητα εκ μέρους του πελάτη μου, ο οποίος από μικροπωλητής μικρο-ποσοτήτων κάνναβης, βρέθηκε μπλεγμένος σ’ αυτή την αποτρόπαια τραγωδία».

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει επτά συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και 8η κατηγορία, αυτής της συνωμοσίας για φόνο, η οποία αναστάληκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Λοΐζος Τζιωνής, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2019 σε δύο διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης, ενώ η Σάρα Σιαμς είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για συνομωσία προς διάπραξη ληστείας.

Exit mobile version